ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜε τη βοήθεια του … Αστερίξ  και του Δον Κιχώτη και στόχο τη διαπίστωση της κοινής ρίζας των ευρωπαϊκών γλωσσών αλλά και τον επαναπροσδιορισμό της στάσης μας απέναντι στο πνεύμα του Διαφωτισμού πραγματοποιείται για 2η χρονιά στη Λάρισα, από 19- 26 Σεπτεμβρίου,  η εβδομάδα Ευρωπαϊκής Πολυγλωσσίας.

Στο πλαίσιο των πλούσιων εκδηλώσεων παραχωρήθηκε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς συνέντευξη τύπου στο Γαλλικό Ινστιτούτο , όπου και τονίστηκε η ανάγκη συνύπαρξης και συνεργασίας με στόχο να μπει η πόλη «… σε μια διαδικασία γιορτής της πολυγλωσσίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκδηλώσεις έχουν αγκαλιαστεί από το σύνολο σχεδόν των σχολείων ενώ στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται ημερίδες, εκπαιδευτικά προγράμματα, γευσιγνωσία, προβολή ταινιών, εργαστήρια ζωγραφικής και πολλές ακόμη εκπλήξεις.

Οι εκδηλώσεις γίνονται σε συνεργασία με τη Δημόσια Βιβλιοθήκη, το ΣΜΟΥΘ, το Γαλλικό Ινστιτούτο αλλά και ιδιωτικούς φορείς, ενώ γνωριμία θα γίνει με την Αγγλική, τη Γαλλική, τη Γερμανική, την Ισπανική και την Ολλανδική γλώσσα.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ