O ΠΙΟ ΘΕΡΜΟΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 133 ΕΤΩΝ ΗΤΑΝ Ο ΦΕΤΙΝΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

αυγουστοςΟ πιο θερμός των τελευταίων 133 ετών ήταν ο φετινός Αύγουστος, σύμφωνα με τα στοιχεία της NASA. Μάλιστα, δεδομένου του γεγονότος ότι η υπηρεσία ξεκίνησε να καταγράφει τις θερμοκρασίες το 1881, δηλαδή ακριβώς πριν από 133 χρόνια, καθιστά τον φετινό Αύγουστο τον πιο θερμό μήνα που έχει καταγραφεί ποτέ.

Συνολικά και στους τρεις μήνες του καλοκαιριού του 2014 σημειώθηκαν υψηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα το φετινό καλοκαίρι να κατατάσσεται το τέταρτο πιο θερμό όλων των εποχών.

Ωστόσο, δεν ήταν μόνο το καλοκαίρι θερμό, όπως ανέφερε ο Γκάβιν Σμιτ, διευθυντής του Ινστιτούτου Διαστημικών Σπουδών Goddard της NASΑ, «όλο το 2014 θα είναι ένας πολύ ζεστός χρόνος». «Σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, αυτές οι συνεχιζόμενες υψηλές θερμοκρασίες ανά μήνα και εποχή προστίθενται στη μακροπρόθεσμη τάση σε υψηλές θερμοκρασίες, που έχουμε δει τις τελευταίες δεκαετίες» πρόθσεσε.

Ο πιο ψυχρός μήνας για το 2014 ήταν ο Φεβρουάριος, ο οποίος όμως ήταν ο 17ος πιο θερμός συνολικά από τους 134 που έχουν καταγραφεί.

Αντίθετα, ο Μάιος και ο Αύγουστος ήταν οι πιο θερμοί που έχουν καταγραφεί ποτέ, ενώ ο Απρίλιος και ο Ιούνιος ήταν ο δεύτερος και τρίτος πιο θερμός, αντίστοιχα.

 

iefimerida.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ