ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

fyΤο Δ.Σ της ΕΛΜΕ Λάρισας καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς αλλά και κάθε δημοκράτη πολίτη να συμμετέχουν στην αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία, την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 19:30μμ στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Στην ανακοίνωση – κάλεσμα της ΕΛΜΕ Λάρισας αναφέρονται τα εξής:

«Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός από τάγματα εφόδου νεοναζιστών στο Κερατσίνι. Η δολοφονία του Π.Φύσσα αποτέλεσε το αποκορύφωμα της δράσης των νεοναζιστών, με τις δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες και σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα.

Η Χρυσή Αυγή, παρά το δήθεν «αντισυστημικό» και «αντιμνημονιακό» προσωπείο με το οποίο εμφανίζεται στις πλατιές λαϊκές μάζες, στην πράξη συνιστά την πιο σκληρή εφεδρεία του βάρβαρου εκμεταλλευτικού καθεστώτος. Ο φασισμός γεννιέται και αναπτύσσεται ακριβώς πάνω στο έδαφος της καπιταλιστικής κρίσης και της βάρβαρης, αντιλαϊκής πολιτικής που επιβάλλουν Ευρωπαϊκή Ένωση και ΔΝΤ.

Για να αντιμετωπισθεί ο φασισμός θα απαιτηθεί η πιο πλατιά αφύπνιση, συνειδητοποίηση και κινητοποίηση του δημοκρατικού κόσμου για το ξεσκέπασμα της φασιστικής προπαγάνδας και των κάλπικων, αντιδραστικών συνθημάτων της, με την ταυτόχρονη ανάδειξη των πραγματικών αιτίων που γεννούν και τρέφουν το φασισμό».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ