ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΖΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΟ

68Ανάμεσα στα ζαχαροκάλαμα της Φλόριντα είναι αυτό το μικρό, όμορφο –στην εμφάνιση- χωριό. Εξωτερικά, μοιάζει με οποιαδήποτε άλλη μικρή πόλη στην Αμερική, όμως δεν είναι. Στην πραγματικότητα, απέχει πολύ από αυτό.

Το όνομά του είναι «Miracle Village,» [Το χωριό Θαύμα] και είναι ένα χωριό που κατοικείται, σχεδόν αποκλειστικά, από καταδικασθέντες για σεξουαλικά εγκλήματα.

Ο νόμος στη Φλόριντα καθιστά δύσκολο για τους καταδικασθέντες για σεξουαλικά εγκλήματα να βρουν ένα μέρος να ζήσουν αφού βγουν από τη φυλακή. Οι παραβάτες δεν μπορούν να ζήσουν μέσα σε 300 μέτρα από ένα σχολείο, ή ένα πάρκο, ή μια στάση λεωφορείου, λόγω του φόβου ότι μπορεί να υποτροπιάσουν.

69Ο πάστορας Dick Witherow ίδρυσε το  Miracle Village το 2009. Πριν από αυτό, στην περιοχή έμεναν οι εργαζόμενοι στις φυτείες ζαχαροκάλαμου.

Ο Witherow ήταν και ο ίδιος …σχεδόν καταδικασμένος για βιασμό της 14χρονης φίλης του την οποία είχε αφήσει έγκυο. Ευτυχώς για αυτόν, ο δικαστής του επέτρεψε να την παντρευτεί, αντί να τον καταδικάσει για βιασμό.

Το Miracle Village έχει μια αυστηρή διαδικασία επιλογής νέων κατοίκων. Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε όσους έχουν καταδικαστεί για ορισμένους τύπους σεξουαλικών εγκλημάτων, καθώς και σε εκείνους με ιστορικό κατάχρησης αλκοόλ ή / και ναρκωτικών.

Κάτοικοι στο Miracle Village προσπαθούν να ζουν μια φυσιολογική ζωή. Πηγαίνουν στην εκκλησία, μελετούν τη Βίβλο, και κάνουν μαθήματα διαχείρισης θυμού.

Οι ντόπιοι δέχτηκαν το Miracle Villageμε ανάμικτα συναισθήματα. Κάποιοι το στηρίζουν ή δεν ενοχλούνται από το χωριό. Άλλοι πάλι δεν θέλουν ένα τέτοιο χωριό τόσο κοντά στο σπίτι και την οικογένειά τους.

Κάτι όμως πρέπει να γίνεται σωστά. Από την ίδρυση του Miracle Village, δεν έχει υπάρξει ούτε ένα σεξουαλικό έγκλημα στην περιοχή.

Αν και αυτό είναι ένα θέμα που οι περισσότεροι δεν θέλουμε να αντιμετωπίζουμε, ως κοινωνία, θα πρέπει να μας ενδιαφέρει τι γίνεται με τους αποφυλακισμένους αυτής της κατηγορίας. Συνήθως οι καταδικασθέντες για σεξουαλικά εγκλήματα καταλήγουν να ζουν στους δρόμους. Αυτό τους κάνει πιο επικίνδυνους για τους άλλους.

Μπορεί να μην αρέσει σε κάποιους η ιδέα του να έχουν δίπλα τους ένα χωριό όπως το Miracle Village, αλλά περισσότερα μέρη όπως αυτό είναι απαραίτητα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ