ΕΚΛ: ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ

bcgΣε μια νέα καταγγελία για έλλειψη του φαρμάκου που χορηγείται σε ασθενείς με καρκίνο του προστάτη, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, προχώρησε σήμερα η διοίκηση του ΕΚΛ κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Πριν 2 μήνες είχαμε καταγγείλει, ότι λόγω της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και στον τομέα της υγείας, σε ασθενείς με καρκίνο της ουροδόχου κύστης, υπήρξε έλλειψη του φαρμάκου (BCG), με αποτέλεσμα να σταματήσει η θεραπεία των 6 εγχύσεων που κάνουν στο ΠΠΝΛ (αντίστοιχη της χημειοθεραπείας), οι συγκεκριμένοι ασθενείς.

Πληροφορούμαστε ότι ξαναεμφανίστηκε παρόμοιο πρόβλημα έλλειψης,  με αποτέλεσμα να μην γίνονται σε μια σειρά ασθενείς στο προγραμματισμένο διάστημα, το σύνολο των θεραπειών.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, και στην σημερινή συνάντησή της με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ για τα προβλήματα της υγείας, έθεσε το πρόβλημα, ζητώντας την άμεση προμήθεια αυτού του φαρμάκου και την πραγματοποίηση όλων των εγχύσεων σε όλους τους ασθενείς που κάνουν την συγκεκριμένη θεραπεία”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ