ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΞΕΚΙΝΑ Ο ΔΩΡΕΑΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΡΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

εμβολιαΘεωρώντας ότι κρίνεται απαραίτητος ο εμβολιασμός των παιδιών για την αποφυγή επανεμφάνισης επικίνδυνων λοιμωδών νοσημάτων, το υπουργείο Υγείας, η 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, το Πανεπιστημιακό και το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας και το ΠΕΔΥ, αναλαμβάνουν άμεσα την ευθύνη και την υποχρέωση για δωρεάν εμβολιασμό όλων των άπορων-ανασφάλιστων παιδιών του νομού Λάρισας.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Θ. Μητσιού η διαδικασία συνταγογράφησης των εμβολίων και διάθεσης αυτών έχει ως εξής:

Παιδιά με βιβλιάριο απορίας: Τα εμβόλια θα συνταγογραφούνται στο βιβλιάριο απορίας από παιδίατρο των Νοσοκομείων ή ιατρό των Κέντρων Υγείας και οι συνταγές θα εκτελούνται από τα αντίστοιχα Φαρμακεία των Νοσοκομείων όπου και συνταγογραφήθηκαν.

Ανασφάλιστα παιδιά που διαθέτουν ΑΜΚΑ: Τα εμβόλια θα συνταγογραφούνται σε ηλεκτρονική συνταγή από παιδίατρο των Νοσοκομείων ή ιατρό των Κέντρων Υγείας ή ιατρό του ΠΕΔΥ και οι συνταγές θα εκτελούνται από συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτικά Φαρμακεία.

Ανασφάλιστα παιδιά που δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ: Τα εμβόλια θα συνταγογραφούνται σε απλό συνταγολόγιο στο οποίο και θα αναγράφεται ότι τα συγκεκριμένα παιδιά δεν είναι κάτοχοι ΑΜΚΑ, από παιδίατρο των Νοσοκομείων ή ιατρό των Κέντρων Υγείας και οι συνταγές θα εκτελούνται από τα αντίστοιχα Φαρμακεία των Νοσοκομείων όπου και συνταγογραφήθηκαν.

Οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται από επισκέπτριες υγείας, παρουσία αρμόδιου ιατρού.

Η συνταγογράφηση των εμβολίων θα πραγματοποιείται στα Εξωτερικά Ιατρεία Παιδιατρικής των Νοσοκομείων κατά τις εξής ημέρες και ώρες:

Π.Γ.Ν.Λάρισας:  Τις ημέρες Τρίτη- Τετάρτη- Πέμπτη 9πμ. έως 2μμ. (Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 241350-2401)

Γ.Ν.Λάρισας:  Τις ημέρες Δευτέρα- Τετάρτη- Παρασκευή 9πμ. έως 2μμ. (Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 241350-4264)

Η συνταγογράφηση των εμβολίων θα πραγματοποιείται στα Κέντρα Υγείας (ΚΥ) του νομού Λάρισας κατόπιν ραντεβού, κατά τις εξής ημέρες και ώρες:

ΚΥ Ελασσόνας: Την ημέρα Δευτέρα 9πμ. έως 2μμ. (Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 24930-22222)

ΚΥ Τυρνάβου: Την ημέρα Τρίτη 9πμ. έως 2μμ. (Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 24923-50000)

ΚΥ Γόννων: Την ημέρα Τετάρτη 9πμ. έως 2μμ. (Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 24953-50000)

ΚΥ Αγιάς: Την ημέρα Πέμπτη 9πμ. έως 2μμ. (Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 24940-23094 2494350 010)

ΚΥ Φαρσάλων: Την ημέρα Παρασκευή 9πμ. έως 2μμ. (Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 24913-50000)

Τα είδη των εμβολίων που πρόκειται να διατεθούν είναι τα ακόλουθα:

1. Τετραδύναμο (Διφθερίτιδας, Τετάνου, Κοκκύτη, Πολιομυελίτιδας)

2. Πενταδύναμο

3. Εξαδύναμο

4. Ηπατίτιδας Α

5. Ηπατίτιδας Β

6. Πνευμονιοκόκκου

7. Ιλαράς, Ερυθράς, Παρωτίτιδας (ΜΜR)

8. Μηνιγγιτιδόκοκκου

9. Αιμόφιλου Ινφλουέντζας τύπου Β

10. Ανεμοβλογιάς

Ως ημερομηνία έναρξης της ανωτέρω διαδικασίας ορίζεται η Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ