ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2015 Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΑ ΠΟΥ ΚΡΕΜΑΣΕ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

KalampakaApagxonismenoΣτις 27 Ιανουαρίου του 2015 και θα εκδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρικάλων η υπόθεση απαγχονισμού ενός σκύλου από τον ιδιοκτήτη του κοντά στο χωριό Βλαχάβα της Καλαμπάκας.

Το έγκλημα συνέβη στις 4 Οκτωβρίου του 2012. Η δίκη είχε προγραμματιστεί για τις 16 Σεπτεμβρίου 2014 αλλά δεν πραγματοποιήθηκε λόγω παρέλευσης του ωραρίου.

Ένας εκ των αυτοπτών μαρτύρων, που κατήγγειλε τον δράστη, είναι ο Σπύρος Κατσιμάλης ο οποίος επικοινώνησε με το www.zoosos.gr. Ο κ. Κατσιμάλης μαζί με τον επίσης αυτόπτη μάρτυρα Ηλία Σαρανταυγά θα περιμένουν να καταθέσουν ώστε να τιμωρηθεί ο δράστης για το έγκλημα του τον Ιανουάριο του νέου έτους.

Έχει σημασία να αναφέρουμε ότι στο δικαστήριο ο δράστης την περασμένη Τρίτη εμφανίστηκε με μια παρέα συγχωριανών του. Κάτι που δείχνει πόσο αποδεκτά από τις τοπικές – κλειστές κοινωνίες είναι τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων.

Το χρονικό της υπόθεσης

Θυμίζουμε ότι δράστης ενώπιον μιας παρέας φίλων που έκαναν περιήγηση στην περιοχή με τα οχήματα τους παραδέχτηκε ότι κρέμασε τον σκύλο του για παραδειγματισμό, «Γιατί δεν έκανε καλά!».

Στο βίντεο που τράβηξε ο κ. Κατσιμάλης ο δράστης αρχικά ισχυρίστηκε ότι ο σκύλος είναι δικός του, τον είχε δεμένο και εκεί και αυτός κρεμάστηκε μόνος του.

Οι άνδρες του Α.Τ. Καλαμπάκας πήγαν στην περιοχή μετά την καταγγελία, που έγινε αρχικά τηλεφωνικά, αλλά είπαν ότι δεν βρήκαν το πτώμα του ζώου.

Ο κ. Κατσιμάλης τελικά έκανε την καταγγελία στο Α.Τ. Βραχατίου Κορινθίας την επόμενη μέρα – παρέδωσε και το DVD με το σχετικό βίντεο – και ενώπιον του τότε διοικητή του Α.Τ. Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου, άνοιξε ο φάκελος της υπόθεσης.

Στο απαγχονισμένο ζώο ο δράστης δεν είχε περάσει μόνο το σχοινί με το οποίο το έπνιξε, αλλά του είχε δέσει και τη γνάθο, προφανώς για να μην μπορεί να υπερασπιστεί τη ζωή του δαγκώνοντας τον…

zoosos.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ