Η ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΕΞΟΝΤΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΔΡΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡΡΟΪΚΟΥ

καταρροϊκοςΕπιστολή στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, με την οποία ζητά άμεσα μέτρα στήριξη των κτηνοτρόφων που πλήττονται από την πανδημία πλέον του καταρροϊκού πυρετού, απέστειλε σήμερα η Ομοσπονδία κτηνοτροφικών Συλλόγων τη Θεσσαλίας. Στην επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ν. Παλάσκας αναφέρονται τα εξής:

«Σας ενημερώνουμε ότι ο καταρροϊκός πυρετός στα ζώα στην χώρα μας έχει προχωρήσει σε βαθμό πανδημίας.

Η κατάσταση πλέον είναι ανεξέλεγκτη με διαστάσεις που ξεπερνούν και τις προβλέψεις που είχαμε κάνει εμείς οι κτηνοτρόφοι για το μέγεθος της καταστροφής.

Καθημερινά     ξεκληρίζονται κοπάδια, θανατώνεται μεγάλος αριθμός ζώων με αποτέλεσμα να χάνονται περιουσίες που αποκτήθηκαν με μεγάλο κόπο και δυστυχώς να μην υπάρχει ελπίδα για να ξαναφτιαχτούν .

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά δεν μας ακούσατε! Όταν στις 23 Αυγούστου του 2014 στην Κοζάνη εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας κτηνοτροφικών συλλόγων Περιφέρειας Θεσσαλίας μετά την συνάντηση του είχαμε με τον τότε Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και την Πανελλήνια ένωση κτηνοτρόφων  είχαμε επισημάνει και είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τον καταρροϊκό πυρετό.

Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μια πανδημία. Το Υπουργείο όμως ακόμα δεν έχει αντιληφθεί το μέγεθος της καταστροφής ,δεν έχει αντιληφθεί το τι θα συμβεί στον κλάδο της κτηνοτροφίας από εδώ και στο εξής. Τα επίσημα στοιχεία που έχετε στο Υπουργείο  για τις καταμετρημένες εργαστηριακές επιβεβαιωμένες περιπτώσεις του καταρροϊκού είναι σταγόνα στον Ωκεανό μπροστά στην πραγματικότητα.

Προτείνουμε έστω και αυτή την ύστατη στιγμή της ολικής καταστροφής να παρθούν έκτακτα μέτρα όπως:

Να γίνουν άμεσα συσκέψεις στις Περιφέρειες και στους Δήμους όλης της χώρας  για την  διαχείριση  των νεκρών ζώων.

Ο Έλληνας κτηνοτρόφος αδυνατεί να αναλάβει το κόστος της ταφής των άρρωστων ζώων. Θα πρέπει να ορισθούν χωματερές όπου μηχανήματα του δήμου ή της Περιφέρειας να αναλαμβάνουν να θάψουν συγκεκριμένες μέρες και ώρες τα άρρωστα ζώα.

Θα πρέπει να δίνεται βεβαίωση από τον δήμο για τον αριθμό των ζώων που χάνει ο κάθε παραγωγός.

Και τέλος επιβάλλεται αν θέλετε να συνεχιστεί η κτηνοτροφία στην χώρα μας να δώσετε  άμεσα γενναίες αποζημιώσεις για την απώλεια του ζωικού κεφαλαίου, αλλά και για  την απώλεια της παραγωγής γάλακτος

Αν δεν θέλετε σε μικρό χρονικό διάστημα να εισάγουμε κτηνοτροφικά προϊόντα αναμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης πάρτε μέτρα τώρα!  Στηρίξτε την ελληνική κτηνοτροφία που εδώ και χρόνια αιμορραγεί γιατί όχι μόνο δεν την Βοηθήσατε  αλλά την πολεμήσατε με την αδιαφορία σας  σε ότι και αν σας προτείναμε κατά καιρούς και σε συνδυασμό με τις εξοντωτικές πολιτικές σας, το  αποτέλεσμα είναι να σβήνει και να φτάνει τώρα στον αφανισμό.

Αναλάβετε την ευθύνη που σας αναλογεί απέναντι στον έλληνα κτηνοτρόφο, απέναντι στον έλληνα καταναλωτή, απέναντι στην  ελληνική ιστορία που θα σας γράψει με μαύρα γράμματα».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com