Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ: ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΟΥΝ ΘΕΟΜΗΝΙΟΠΛΗΚΤΑ ΤΑ ΑΜΠΕΛΙΑ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑΣ

BERDIKOYSIA (Αντιγραφή)Στα Αμπέλια Βερδικούσιας βρέθηκε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου, επικεφαλής κλιμακίου της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, με στόχο να καταγράψουν από κοντά τις καταστροφές που προκάλεσε η χθεσινή θεομηνία.

Ο δήμαρχος Ελασσόνας αμέσως μετά δήλωσε:

«Ευτυχώς σήμερα δεν θρηνούμε θύματα. Και λέω ευτυχώς γιατί πραγματικά ήταν θαύμα το ότι η χθεσινή θεομηνία προκάλεσε μόνο υλικές καταστροφές. Δυστυχώς το χωριό μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο. Ο χθεσινός ανεμοστρόβιλος προκάλεσε τεράστιες ζημιές σε καλλιέργειες και σπίτια, ενώ υπάρχει πρόβλημα με το νερό και το ρεύμα.

Μίλησα τηλεφωνικά με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό, ο οποίος ήταν ήδη ενήμερος και είχε δώσει τις κατάλληλες  εντολές στις υπηρεσίες του. Επίσης κλιμάκιο του ΕΛΓΑ και συνεργείο της ΔΕΗ βρέθηκαν στο χωριό, ενώ σημαντική είναι και η παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κκ. Χαρίτωνα.

Η περιοχή θα πρέπει να κηρυχθεί άμεσα ως θεομηνιόπληκτη και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε. Η εντολή μου στις υπηρεσίες του δήμου είναι να κινηθούν με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com