ΚΑΒΑΛΑ: ΟΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΤΕΙΡΩΣΑΝ 383 ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΕ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΝΕΣΤΟ

KavalaSteiroseis383 αδέσποτα ζώα (σκύλοι και γάτες) στειρώθηκαν μέσα σε δέκα μέρες στην περιοχή της Χρυσούπολης και του Νέστου στην Καβάλα μέσω του προγράμματος της ευρωπαϊκής φιλοζωικής οργάνωσης ΕΤΝ. Το Φιλοζωικό Σωματείο «Αίσωπος» αναφέρει ότι οι τρεις κτηνίατροι που συνεργάζονται με την ΕΤΝ έκαναν καταπληκτική δουλειά και όλα τα ζώα που εγχειρίστηκαν είναι καλά στην υγεία τους.

Όλα αυτά δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν και μάλιστα δωρεάν αν η Ζωή Κοντού πρόεδρος του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών (Φ.Ο.Σ.) δεν είχε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μη χαθεί αυτή η ευκαιρία για τη σωτηρία εκατοντάδων ζώων. Θυμίζουμε ότι ο δήμαρχος Σερρών – που είναι και κτηνίατρος – αρνήθηκε να παραχωρήσει το δημοτικό κυνοκομείο της πόλης για τις επεμβάσεις αυτές.

Ο Δήμος Σερρών αρνήθηκε – χωρίς ουσιαστικό λόγο – το ευεργετικό για ζώα έργο από την ETN. Θυμίζουμε ότι ο συγκεκριμένος δήμαρχος βρίσκεται εδώ και χρόνια σε κόντρα με τον Φ.Ο.Σ. επειδή η δράση του φιλοζωικού σωματείου δεν του επιτρέπει να αυθαιρετεί εις βάρος των αδέσποτων ζώων.

Ο «Αίσωπος» στο σχετικό δελτίο Τύπου ευχαριστεί όσους τον βοήθησαν: «Ένα τεράστιο ευχαριστώ αξίζει στις κτηνιάτρους της πόλης μας, Ευαγγελία Κοντοστόλη, Ευαγγελία Συκούδη και Ελισάβετ Χριστοφόρου που διέθεσαν τα προσωπικά τους κτηνιατρεία και επένδυσαν προσωπικό χρόνο και ενέργεια στη δράση αυτήν.

Θα πρέπει να επισημάνουμε πως τίποτα δεν θα ήταν εφικτό αν δεν είχαμε την αμέριστη βοήθεια και συνεργασία τους. Ελπίζουμε πως και άλλοι συνάδελφοι τους θα ακολουθήσουν το εξαίσιο τους παράδειγμα τους και θα στηρίξουν την προσπάθεια του ‘Αισώπου’ σε μελλοντικές δράσεις.

Ευχαριστούμε την κυρία Μισσιριάν για την χορηγία της ως προς την διαμονή των εθελοντών κτηνιάτρων στο ξενοδοχείο Ιμαρέτ. Την ευγνωμονούμε από καρδιάς για την φιλοζωική της δράση στην συνοικία της Παναγίας και ευχόμαστε να έχει πάντα τη δύναμη να συνεχίζει το έργο της. Ευχαριστούμε το Δήμο Νέστου και ειδικά τον δήμαρχο Χρυσούπολης κύριο Τσομπανόπουλο για την θετική αντιμετώπιση ως προς την συγκεκριμένη δράση και για την συνεργασία του με το Σωματείο.

Δε θα μπορούσαμε φυσικά να ξεχάσουμε τους υπέροχους εθελοντές μας που δούλεψαν πυρετωδώς σε διάφορα πόστα αφιερώνοντας τον προσωπικό τους χρόνο. Μας χαροποιεί το γεγονός πως η ομάδα μας μεγαλώνει και έχουμε ενσωματώσει ήδη κάποια πολύ ενεργά μέλη» καταλήγει η ανακοίνωση που υπογράφου ο πρόεδρος του «Αισώπου» Γεώργιος Ρουσόπουλος και η γραμματέας Αθηνά Αλχαζίδου.

www.zoosos.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com