ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΡΑΝ – ΙΡΑΚ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΙΝΔΥΝΟ

3SYAν και υπήρξαν εχθροί και μάλιστα εμπόλεμοι για χρόνια, μπροστά στους τζιχαντιστές το πλαίσιο των σχέσεών τους αλλάζει. Ο λόγος για το Ιράν και το Ιράκ, αφού η Τεχεράνη δήλωσε ότι θα στηρίξει τη νέα ιρακινή κυβέρνηση στον αγώνα που δίνει κατά των τζιχαντιστών μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

«Πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε πραγματική και γνήσια πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση των περιφερειακών αντιξοοτήτων πρέπει να προέρχεται μέσα από την περιοχή και να βασίζεται στην περιφερειακή συνεργασία», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Σαγιέντ Αμπάς Αραγκτσί.

«Η καταπολέμηση του εξτρεμισμού δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα», πρόσθεσε, μιλώντας στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ο Αραγκτσί ανέφερε επίσης ότι το Ιράν βοήθησε «με στρατιωτικούς συμβούλους και εξοπλισμό» για να σωθούν οι πόλεις του Ιράκ όπως η πρωτεύουσα Βαγδάτη, το Αρμπίλ και το Αμερλί από την προέλαση των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους πριν φτάσει οποιαδήποτε άλλη εξωτερική βοήθεια και ότι είναι έτοιμο «να συνεχίσει να βοηθά».

enet.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com