ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΘΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΑΝ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΓΥΝΑΙΚΑ

ΚΟΥΡΔΟΙΟι φανατικοί τζιχαντιστές πιστεύουν ότι η αμοιβή τους θα έρθει στον παράδεισο, με τη μορφή 72 παρθένων – αρκεί να μη τους σκοτώσει γυναίκα.

Η αύξηση του αριθμού των γυναικών στρατιωτών στην πρώτη γραμμή ενάντια στους εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε (ISIL) έχει θορυβήσει τις τάξεις τους, αφού δεν θα πάρουν στον παράδεισο το βραβείο που προσδοκούν.

Οι στίχοι του Κορανίου που υπόσχονται 72 παρθένες στον παράδεισο στους τζιχαντιστές που πεθαίνουν στη μάχη,  χρησιμοποιούνται συχνά από τους ριζοσπάστες ιμάμηδες και τις εξτρεμιστικές ομάδες ως εργαλείο στρατολόγησης νέων μελών.

Ωστόσο, φαίνεται ότι οι άνδρες μαχητές φοβούνται ότι αν πεθάνουν από το χέρι μιας γυναίκας δεν θα έρθει η αναμενόμενη ανταμοιβή.

Γυναίκες υπήρχαν πάντα στις κουρδικές δυνάμεις πεσμεργκά. Τώρα πολλές που προέρχονται από πόλεις και χωριά που απειλούνται από την ISIL, εντάσσονται σε καθαρά γυναικείες στρατιωτικές μονάδες για να προστατεύσουν την πατρίδα τους.

“Εκπαιδευόμαστε να χρησιμοποιούμε καλάσνικοφ, εκτοξευτές χειροβομβίδων και χειροβομβίδες,” λέει μια γυναίκα από τη μειονότητα των Yazidi.

telegraph.co.uk

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ