ΘΟΡΥΒΗΜΕΝΟΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Ανάμεσα στους απειλούμενους και οι δήμαρχοι Λαρισαίων και Τυρνάβου

μητσοτάκης«Εχουμε βάσιμες ενδείξεις ότι πολλές συμβάσεις μετατράπηκαν από ορισμένου σε αορίστου χρόνου χωρίς να πληρούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις» τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εξαπολύοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του εναντίον του επανελέγχου των συμβάσεων. Μιλώνας στον Σκάι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι τα στοιχεία προκύπτουν από δειγματοληπτικούς ελέγχους που έγιναν από το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

 

Θορυβημένος ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, από τη στάση των δημάρχων που αρνούνται να συμπράξουν στο σχέδιό του για τη δημιουργία νέας δεξαμενής απολύσεων, εξετάζοντας δήθεν τα στοιχεία των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου που έγιναν αορίστου, με το διάταγμα Παυλόπουλου, και προσπαθώντας να κερδίσει εντυπώσεις ζητά εκ νέου στοιχεία αυτών των συμβασιούχων, τα οποία σημειωτέον βρίσκονται και στο υπουργείο και στο ΑΣΕΠ, απειλώντας με εισαγγελέα τους δημάρχους που δεν θα στείλουν τα στοιχεία αυτά, ανάμεσά τους και οι δήμαρχοι Λαρισαίων και Τυρνάβου, που ξεκαθάρισαν ότι δεν θα στείλουν στοιχεία.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «υπάρχουν δήμαρχοι που συνεργάζονται¨και τόνισε: «Νόμος δεν είναι το δίκιο του δημάρχου, ούτε το δίκιο του εργάτη. Δεν αντιλαμβάνομαι επί της αρχής την ανυπακοή απέναντι στην εφαρμογή νόμου του κράτους».

«Προσπαθούμε -συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης- να διορθώσουμε παθογένειες και αμαρτίες του παρελθόντος, πελατειακές πρακτικές που συνέβαλαν στην χρεοκοπία. Δεν αντιλαμβάνομαι πώς γίνεται να μη θέλουν να αποκαλυφθούν απατεώνες». Και πρόσθεσε: «Είναι απατεώνας όποιος παρουσίασε ψευδή στοιχεία για να μονιμοποιηθεί στο Δημόσιο. Θα προχωρήσουμε στον επανέλεγχο των συμβάσεων. Αν χρειαστεί, θα υπάρξει παρέμβαση της εισαγγελίας».

Ο ΥΠΔΜ άσκησε σκληρή κριτική στην περιφερειάρχη Αττικής λέγοντας ότι «πρέπει να καταλάβει η κα Δούρου ότι είναι εκλεγμένη, δεν κάνει αντιπολίτευση. Τα δείγματα γραφής που δείχνει αυτή τη στιγμή δεν είναι αντάξια των περιστάσεων».

Επανέλαβε ότι οι 15.000 απολύσεις που έχουν συμφωνηθεί με την Τρόικα μέχρι το τέλος του χρόνου θα γίνουν, αλλά νέος ποσοτικός στόχος δεν θα γίνει δεκτός.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com