ΝΕΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ “ΛΙΣΤΑ ΜΑΥΡΩΝ” ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗ

ροντουληςΕπιστολή στο paidis.com απέστειλε σήμερα ο επικεφαλής της “Δράσης Πολιτών” και δημοτικός σύμβουλος Τυρνάβου Στ. Ροντούλης, ζητώντας από τη σημερινή δημοτική αρχή, απαντήσεις σε ερωτήματα που έχουν να κάνουν με την ύπαρξη ή όχι “λίστας” με ονόματα προμηθευτών οι οποίοι απαιτούν χρήματα από το δήμο για υπηρεσίες που παρείχαν τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς να διαθέτουν τα απαραίτητα παραστατικά.

Στην επιστολή του ο κ. Ροντούλης αναφέρει:

“κ. Παιδή
Όπως ήδη γνωρίζετε, ένα σοβαρό ζήτημα «αμαυρώνει» ήδη την οικονομική διαχείριση του δήμου Τυρνάβου και συνεχίζει να «υφέρπει», «μολύνοντας» την οποιαδήποτε προοπτική οικονομικής ανασυγκρότησης επί υγιών βάσεων.

Αναφέρομαι προφανώς στο ζήτημα των «μαύρων χρημάτων» που απαιτούν διάφοροι προμηθευτές του δήμου άνευ των ενδεικνυόμενων και απαραίτητων παραστατικών.

Μολονότι οι πληροφορίες οργιάζουν για μία «λίστα μαύρων χρημάτων» που κυκλοφορεί στο γραφείο του κυρίου Σαρχώση, επί της οποίας λέγεται ότι γίνεται προσθαφαίρεση ονομάτων, θα ακολουθήσω, επί του παρόντος, τη θεσμική ροή των πραγμάτων, αρκούμενος στη διατύπωση συγκεκριμένων ερωτημάτων προς τον κ. δήμαρχο και αναμένοντας, προφανώς, συγκεκριμένες απαντήσεις.

1.Υφίσταται, πράγματι, μία τέτοια «λίστα μαύρων χρημάτων», με ονόματα και ποσά;

2. Εάν υπάρχει η «λίστα» αυτή, ποιος είναι ο συντάκτης της; Ποίου την υπογραφή φέρει; Εχουν προστεθεί άλλα ονόματα και ποσά κατά τη διάρκεια του χρόνου που η «λίστα» αυτή βρίσκεται, εάν βρίσκεται, στα χέρια του κ. Σαρχώση;

3. Ποια είναι σήμερα τα αναγραφόμενα ονόματα και ποιο το ύψος των ποσών που καλείται ο δήμος να καταβάλει;

4. Οι δημοτικές παρατάξεις της μειοψηφίας θα ενημερωθούν ή όχι για την περιβόητη «λίστα – φάντασμα»;

5. Σκοπεύει ο κ. Σαρχώσης να καταβάλει τα ποσά της «λίστας» και με ποιο τρόπο;

6. Το ζήτημα της «λίστας των μαύρων», θα έλθει στο δημοτικό συμβούλιο και πότε;

7. Γιατί το μείζον αυτό θέμα δεν ήλθε προς συζήτηση στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο με πρωτοβουλία μάλιστα της δημοτικής αρχής;

8. Υπάρχει πρόθεση της νέας δημοτικής αρχής να αποκρύψει πράγματα, για τα οποία βοά η τοπική κοινωνία;

9. Αντιλαμβάνονται οι υπεύθυνοι την πίεση του κόσμου για πλήρη οικονομική διαφάνεια στα δημοτικά πράγματα ή κωλυσιεργούν εσκεμμένα;

10. Αντιλαμβάνονται οι υπεύθυνοι της οικονομικής διαχείρισης του δήμου τον κίνδυνο που ελλοχεύει, δηλαδή, να καταστεί το νέο δημοτικό συμβούλιο στην αντίληψη της κοινής γνώμης συνυπεύθυνο οικονομικών δοσοληψιών για τις οποίες δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη;

Με αληθινή διάθεση προσφοράς και χωρίς καμία πρόθεση στείρων αντιπαραθέσεων ή προσωπικών αντιπαλοτήτων, είμαι πεπεισμένος ότι η νέα δημοτική αρχή θα απαντήσει άμεσα και με ειλικρίνεια στα τεθέντα ερωτήματα.

Αλλωστε αν δεν το πράξει και κωφεύσει στις εκκλήσεις διαφάνειας της «Δράσης Πολιτών» η πολιτική της απαξίωση θα καταστεί αναπόφευκτη και, μάλιστα, με τρόπο οδυνηρό”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ