ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

δημοσιοι υπαλληλοιΝέες μειώσεις προβλέπει το ενιαίο μισθολόγιο στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι την τελευταία τετραετία, έχουν χάσει περίπου το 35% του εισοδήματός τους από την εργασία τους. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Real” το ενιαίο μισθολόγιο που επιθυμεί η τρόικα να ισχύσει από την 1/1/2015 θα φέρει μισθούς δύο ταχυτήτων στο Δημόσιο.

Οι νέες μειώσεις θα επηρεάσουν περίπου 200.000 δημοσίους υπαλλήλους, ενώ οι μειώσεις που θα υπάρξουν στα μισθολόγια τους θα συνεχιστούν μέχρι το 2018.

Στόχος είναι να διευρυνθεί η μισθολογική διαφορά μεταξύ των υπαλλήλων Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και των υπολοίπων Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Στην ουσία, σκοπός είναι να πριμοδοτηθούν εκείνοι που έχουν πανεπιστημιακή εκπαίδευση και να μειωθούν οι αποδοχές των υπολοίπων υπαλλήλων.

Επίσης, τα δύο υπουργεία που συνεργάζονται στο θέμα αυτό, το Οικονομικών και εκείνο της Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επεξεργάζονται ένα σχέδιο που προβλέπει την πρόσληψη για ένα έτος των υπαλλήλων με αμοιβές ιδιωτικού τομέα (585 ευρώ τον μήνα μεικτά ο κατώτατος μισθός για άνω των 25 ετών και 510 ευρώ για κάτω των 25 ετών. Μετά την πάροδο τους έτους θα αξιολογείται η απόδοσή τους και εφόσον κρίνονται κατάλληλοι για τη θέση θα γίνεται κανονική πρόσληψη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ