ΑΠΕΡΓΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

απεργίαΣε 24ωρη απεργία προχωρά την Τρίτη η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στην απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε «παράνομη και καταχρηστική» την απεργία – αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης. Στην απεργία συμμετέχει το νομαρχιακό τμήμα Λάρισας της ΑΔΕΔΥ, που θα πραγματοποιήσει απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί έξω από Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ενώ το ΠΑΜΕ δημοσίου τομέα έχει προγραμματίσει ξεχωριστή απεργιακή συγκέντρωση στο ΕΚΛ.

Λόγω της απεργίας με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο τα δημόσια νοσοκομεία, οι προνοιακές μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ, καθώς οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ συμμετέχουν στην απεργία.

Το γενικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αποφάσισε, επίσης, τη συνέχιση της απεργίας- αποχής από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας.

Οι ομοσπονδίες γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού διοργανώνουν διήμερο κινητοποιήσεων, 1-2 Οκτωβρίου, ζητώντας «ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που διαλύουν, ιδιωτικοποιούν το ΕΣΥ», ενώ προσανατολίζονται στην κήρυξη 24ωρης Πανυγειονομικής Πανελλαδικής Απεργίας, την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου, με συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, «ολοκληρωμένο, ποιοτικό, δωρεάν Δημόσιο Σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού».

Στην κινητοποίηση μετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, που βρίσκεται σε ανοιχτή κόντρα με την κυβέρνηση με αφορμή την αξιολόγηση και τους ελέγχους των μονιμοποιήσεων.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ