ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΕΛΑΛΗ ΜΕ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΟΥΣ ΣΤΟ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙ

GELALHS (Αντιγραφή)Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενο από τον βουλευτή Λάρισας Δημήτρη Γελαλή, τα μέλη της οργάνωσης Τυρνάβου Βασίλη Μίγα, Αντρέα Ντάμτσιο και Γιώργο Κολοβό, παρευρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Αργυροπούλι και συναντήθηκε με κτηνοτρόφους και αγρότες της περιοχής.

Αφορμή της συνάντησης ήταν τα προβλήματα του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου και η παρουσίαση των προτάσεων του κόμματος για την αντιμετώπισή τους.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι κτηνοτρόφοι επισήμαναν ότι: «Η εγχώρια κτηνοτροφία βρίσκεται σε οριακό σημείο εξαιτίας των μνημονιακών πολίτικων που ακολουθεί πιστά η συγκυβέρνηση τα τελευταία χρόνια. Η εξουθενωτική φορολόγηση, η μη καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης, ο αποχαρακτηρισμός των βοσκοτόπων και τα κρούσματα καταρροϊκού πυρετού που έχουν αποδεκατίσει τους τελευταίους μήνες πολλά κοπάδια στην ευρύτερη περιοχή, αποτελούν τα σημαντικότερα προβλήματα του κλάδου».

Τα καταιγιστικά πυρά της καταστροφικής πολιτικής δέχονται και οι αγρότες, οι οποίοι υποστήριξαν ότι: «Η υπερφορολόγηση του αγροτικού εισοδήματος, η γενικευμένη φορολόγηση των χωραφιών, η εκτόξευση του κόστους παραγωγής, η βυθιση των τιμών θέτει εκτός παραγωγικού πεδίου τους μικρούς και μεσαίους αγρότες. Η έλλειψη ρευστότητας και η απουσία υποστηρικτικών και αποτελεσματικών μέτρων από την πολιτεία για ενίσχυση της παραγωγής, οδήγησαν τον κλάδο σε απόγνωση».

Ο βουλευτής είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Πρόεδρο του χωριού κ. Χρήστο Κουτίνα, ο οποίος τόνισε την ανάγκη μέτρων στήριξης της αγροτικής παραγωγής που θα συμβάλλουν στη διατήρηση του κοινωνικού ιστού στην ύπαιθρο και της συγκράτησης των νέων στον τόπο τους.

Από την μεριά του ο βουλευτής, αναφέρθηκε στη νέα ΚΑΠ, στις δραματικές ανατροπές στις επιδοτήσεις και στη μείωση του προϋπολογισμού για την επόμενη επταετία κατά 300 εκ. ευρώ, που θα πλήξουν κυρίως τους μικρούς καλλιεργητές και κτηνοτρόφους, τονίζοντας ότι: «Η νέα ΚΑΠ θα λειτουργήσει ως εργαλείο περαιτέρω συρρίκνωσης της εγχώριας παραγωγής, αύξησης του ελλείμματος του ισοζυγίου αγροτικών συναλλαγών, άνοιγμα της ψαλίδας παραγωγού-καταναλωτή, περαιτέρω εγκατάλειψης της χρησιμοποιούμενης γεωργικής έκτασης, όξυνσης των περιφερειακών ανισοτήτων.

Σε αντίθεση με αυτή την καταστροφική πολιτική, ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για ένα δίκαιο και απλό φορολογικό σύστημα που θα ανακουφίσει τους αγρότες, τη λήψη μέτρων πραγματικής στήριξης της αγροτιάς και άμεσες ενέργειες για την τόνωση του αγροτικού τομέα και της πρωτογενούς παραγωγής. Στήριξη της ρευστότητας με χαμηλότοκα δάνεια στους αγρότες, ουσιαστική βοήθεια στους νέους αγρότες για νέες επενδύσεις που θα καταστήσουν και πάλι την κτηνοτροφία αποδοτική, θα διασφαλίσουν την επιβίωση των αγροτών και θα συμβάλλουν στην ανόρθωση της αγροτικής οικονομίας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ