ΒΑΛΘΗΚΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙ Ο Ν. ΜΑΛΑΚΟΣ

μαλακοςΤη δική του παρέμβαση στα όσα ειπώθηκαν τις τελευταίες ημέρες είτε από την πλευρά της δημοτικής αρχής για το θέμα του ελλείμματος στη σχολική επιτροπή β/βαθμιας δήμου Τυρνάβου και για την απουσία οικονομικών απολογισμών από το 2011 μέχρι το τέλος της θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής στη σχολική επιτροπή β/βαθμιας, είτε από την πλευρά του επικεφαλής της «Δράσης Πολιτών», δημοτικού συμβούλου Στ. Ροντούλη,

για την πιθανότητα ύπαρξης ατόμων που διεκδικούν χρήματα από το δήμο για υπηρεσίες που παρείχαν χωρίς παραστατικά, κάνει ο πρώην δήμαρχος Τυρνάβου Ν. Μαλάκος με επιστολή του στην εφημερίδα Ελευθερία.

Ο κ. Μαλάκος προφανώς επηρεασμένος από το επάγγελμά του και επιχειρώντας να κάνει το άσπρο μαύρο, χαρακτηρίζει σκανδαλολογία τα όσα ανέφεραν δημοτική αρχή και Στ. Ροντούλης, αποφεύγοντας να μπει στην ουσία των όσων ειπώθηκαν.

Πρώτα από όλα χαρακτηρίζει οικονομικό λάθος το έλλειμμα στη σχολική επιτροπή, ξεχνώντας ότι ο ίδιος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου χαρακτήρισε πλήγμα για την παράταξή του το γεγονός και φόρτωσε όλα τα βάρη στον στενό του συνεργάτη, πρόεδρο της σχολικής επιτροπής.

Φυσικά σήμερα δεν αναφέρει απολύτως τίποτα για τη μη πραγματοποίηση απολογισμών στη σχολική επιτροπή, και ούτε τώρα αναλαμβάνει τις πολιτικές ευθύνες που του αναλογούν.

Ο κ. Μαλάκος αποφεύγει να μπει στην ουσία των ερωτημάτων που θέτει ο κ. Ροντούλης και σε μια επίδειξη δικηγορικών τακτικών, περί άλλων τυρβάζει, επιχειρώντας να τρελάνει όλους όσους ασχολούνται με τα δημοτικά δρώμενα.

Παράλληλα σε μια κίνηση καθαρού εντυπωσιασμού καλεί δημοτική αρχή και Στ. Ροντούλη να …προσφύγουν στη δικαιοσύνη, αλλά και στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Και πρόκειται για κίνηση εντυπωσιασμού, αφού, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ενώ είχε την ευκαιρία να προτείνει προσφυγή στη δικαιοσύνη για το θέμα του ελλείμματος, αλλά και να απαντήσει στα ερωτήματα του κ. Ροντούλη που είχαν υποβληθεί και νωρίτερα, το απέφυγε επιμελώς.

Αν ήθελε να μπει εισαγγελέας και ελεγκτές στο δήμο θα μπορούσε να το ζητήσει στη συνεδρίαση καταθέτοντας σχετική πρόταση ζητώντας από το σώμα να την ψηφίσει.

Πάντως αντί να χρησιμοποιεί κορώνες και να προσπαθεί να εντυπωσιάσει καλά θα κάνει να απαντήσει για τη μη πραγματοποίηση των απολογισμών, αλλά και στο καίριο ερώτημα του κ. Ροντούλη, για την ύπαρξη ή όχι λίστας με πολίτες που παρείχαν χωρίς παραστατικά υπηρεσίες στο δήμο.

Απαντήσεις σε αυτά περιμένουν οι δημότες, που κουράστηκαν να ακούν αφορισμούς, φράσεις χιλιοειπωμένες περί σκανδαλολογίας, αλλά και αίολες και επικίνδυνες κορώνες.

Γιάννης Παιδής

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ