Η ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΠΑΕΙ… ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

trovatoreΜετά την επιτυχημένη εμφάνιση του συνόλου «Ο Ήχος ως έχει» το περασμένο Σάββατο και των μελών της μαθητικής ορχήστρας του Δ.Ω.Λ. «Δημήτρης Μητρόπουλος» καθώς και μονωδών, επαγγελματιών και μαθητών του Δ.Ω.Λ. την προηγούμενη Κυριακή στο κέντρο της πόλης, αυτό το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Σεπτεμβρίου, ολόκληρη η Συμφωνική μας Ορχήστρα (και τα σαράντα όργανα!) παίρνει τους… δρόμους,

υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

Συγκεκριμένα, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Λαρισαίων το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 8 μ.μ. μπροστά από το Α΄ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας  και την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου στη 1 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου στη σκιά των δέντρων, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με γνωστά έργα του συμφωνικού ρεπερτορίου. Μουσικές σελίδες που αγαπήθηκαν από μουσικούς και φιλόμουσους και ακούγονται ευχάριστα από νέους αμύητους ακροατές. Θα ακουστούν αποσπάσματα από την Κάρμεν του Μπιζέ, ο περίφημος Γαλάζιος Δούναβης του Στράους, οι αγαπημένοι ουγγρικοί χοροί του Μπραμς και οι Σλαβικοί χοροί του Ντβόρζακ, αλλά και οι υπέροχοι Ελληνικοί χοροί του Σκαλκώτα. Διευθύνει ο μαέστρος Χρήστος Κτιστάκης.

Ο σκοπός της δράσης που οργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων είναι διπλός. Καταρχάς, ακόμη περισσότεροι Λαρισαίοι να γνωρίσουν και ν’ αγαπήσουν τη Συμφωνική μας Ορχήστρα διαπιστώνοντας το σπουδαίο μουσικό δυναμικό που διαθέτει η πόλη με απώτερο στόχο αυτή η διαπίστωση να τους οδηγήσει και στην αίθουσα συναυλιών. Επιπλέον, η εμφάνιση της Συμφωνικής Ορχήστρας μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο σκοπεύει στην ενίσχυση της προσπάθειας που καταβάλλεται για την ανάδειξή του, τη συνειδητοποίηση της σπουδαιότητάς του και τη σύνδεσή του με την καθημερινότητά μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ