Λ. ΡΑΚΙΝΤΖΗΣ: ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

ΓΙΑΤΡΟΙΑναγκαία χαρακτηρίζεται η αναμόρφωση του πειθαρχικού δικαίου των ιατρών του ΕΣΥ σε έγγραφο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο διαβιβάστηκε σήμερα στη Βουλή.

Θέμα για τον τρόπο λειτουργίας των πειθαρχικών συμβουλίων των γιατρών έχει θέσει  ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ., κ. Θωμάς Ψύρρας, αναφερόμενος στην περίπτωση χειρουργού από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω να παίρνει φακελάκι 500 ευρώ τον Μάρτιο του 2004.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο βουλευτής, στον συγκεκριμένο γιατρό που καταδικάστηκε από τη Δικαιοσύνη, το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών ΕΣΥ επέβαλε ποινή παύσης ενός έτους με συνέπεια να επιστρέψει στη δουλειά του αφού συμψηφίστηκε η ποινή με την αργία, στην οποία είχε τεθεί λόγω της σύλληψής του. Ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. παρέθετε στοιχεία του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης που δείχνουν ότι «τη διετία 2013-2014 μόνο 12 ποινικές διώξεις έχουν γίνει για περιπτώσεις χρηματισμού γιατρών την ώρα οι εκπρόσωποι της «Εθνικής Έρευνας για τη Διαφθορά στην Ελλάδα» της «Διεθνούς Διαφάνειας», τονίζουν ότι ο χώρος της Υγείας στην Ελλάδα αναδεικνύεται πρωταθλητής σε περιστατικά διαφθοράς τα τελευταία χρόνια».

Στον κ. Ψύρρα απάντησε πρόσφατα το Γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης ότι «είναι έτοιμο να συνδράμει με τις προτάσεις του στην αναγκαία αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει το πειθαρχικό δίκαιο των ιατρών ΕΣΥ προς την κατεύθυνση αποτελεσματικότερης απονομής πειθαρχικής δικαιοσύνης».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ