14ΧΡΟΝΟΙ ΕΣΩΣΑΝ ΤΗ ΣΚΥΛΙΤΣΑ ΠΟΥ ΕΣΕΡΝΕ ΜΕ ΤΟ Ι.Χ. ΤΗΣ Η ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΤΗΣ

33SΈνα τεράστιο μπράβο αξίζει στα δύο 14χρονα αγόρια που στο Ηράκλειο της Κρήτης με τα μηχανάκια τους έκλεισαν τον δρόμο και ανάγκασαν τη γυναίκα που έσερνε την σκυλίτσα να σταματήσει!

Η γυναίκα εις βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία, εντοπίστηκε το απόγευμα της 22ης Σεπτεμβρίου 2014 να σέρνει την σκυλίτσα της με το Ι.Χ. της στην οδό Λιλής Ζωγράφου κοντά στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Το ζώο, που σερνόταν στην άσφαλτο και αιμορραγούσε είδαν δύο 14χρονα αγόρια ο Δαμιανός Γκοροβέτσης και ο Νικηφόρος Μπλεγμένος, που με τα μηχανάκια τους έκοψαν τον δρόμο στο κόκκινο Honda (με αριθμό κυκλοφορίας ΗΚΕ 76…).

Τα αγόρια φωνάζοντας προς την οδηγό της έλεγαν: «Τι κάνεις μωρή τρελή; Θα σκοτώσεις το ζώο». Εκείνη όταν πια σταμάτησε – αφού τους είδε μπροστά της – τους είπε για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ότι πήγαινε το ζώο στον κτηνίατρο!

Όταν τα παιδιά την απείλησαν ότι θα καλέσουν το σωματείο «Ζωόφιλη Δράση» για να την καταγγείλουν τους ζήτησε να μην το κάνουν. Κατέβηκε από το αυτοκίνητο, έλυσε το σκυλί και τους είπε ότι πάει να φέρει τον κτηνίατρο. Τελικά πάτησε γκάζι και εξαφανίστηκε αλλά τα δύο αγόρια είχαν κρατήσει τον αριθμό κυκλοφορία του Ι.Χ.

Τα αγόρια προσπάθησαν να περιποιηθούν το ζώο που είχε πληγές στην κοιλιά, στις πατούσες και στα πόδια όμως καθώς ήταν τόσο τρομοκρατημένο από το βασανιστήριο που υπέστη τους έφυγε μέσα από τα χέρια και το έχασαν.

Το ζώο βρήκε καταφύγιο σ’ ένα ερειπωμένο σπίτι. Εκεί το εντόπισε ο Στέλιος Μηλιωτάκης, κάτοικος Ηρακλείου, που ενημερώθηκε για το συμβάν και έσπευσε να συμβάλλει για τον εντοπισμό του.

Ο κ. Μηλιωτάκης πήρε αγκαλιά τη σκυλίτσα, την έβαλε στο αυτοκίνητο του κάλεσε τα μέλη της «Ζωόφιλης Δράσης» για να τους καθησυχάσει και τη μετάφερε στην κτηνιατρική κλινική του Γιώργου Παρασύρη για νοσηλεία.

Όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η Καλλιόπη Μαραβελάκη η «Ζωόφιλη Δράση» Ηρακλείου ενημερώθηκε από ένα email για την κακοποίηση και ψάχνοντας συνέθεσε το παζλ με όλα τα στοιχεία.

Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στα δύο 14χρονα αγόρια!

Η καταγγελία εις βάρος της γυναίκας που έσερνε την σκυλίτσα έγινε σήμερα στο Α’ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου Κρήτης. Μεταξύ των αυτοπτών μαρτύρων είναι και τα δύο 14χρονα αγόρια που δεν δίστασαν να υπερασπιστούν το ζώο και χάρη στη δική τους παρέμβαση αυτή τη σκυλίτσα ζει!

Τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο! Είναι μια φωτεινή εξαίρεση στον κανόνα και η πράξη τους αυτή μας γεμίζει κουράγιο πως και στην Κρήτη τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων μπορεί να σταματήσει μόνο η νέα γενιά!

zoosos.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ