ΣΤΟΝ “ΑΕΡΑ” ΤΟ ΝΕΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ MEGA ΛΟΓΩ ΔΙΑΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΩΝ

MEGAΣοβαρές διαφωνίες για το περιεχόμενο και τους συντελεστές του νέου δελτίου ειδήσεων του μεγάλου καναλιού έχουν προκύψει τα τελευταία 24ωρα με αποτέλεσμα παραμονές της πρεμιέρας του νέου δελτίου όλα να βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα. Το μόνο σίγουρο, όπως λένε χαρακτηριστικά στελέχη του καναλιού της Μεσογείων, είναι το νέο ντεκόρ που αναμένεται να παραδοθεί την Κυριακή αφού η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου.

Η δεύτερη βεβαιότητα είναι ότι κεντρικός σχολιαστής του δελτίου θα είναι ο Πρετεντέρης και παρουσιάστρια θα είναι η Μαρία Σαράφογλου. Όλα τα υπόλοιπα όπως το περιεχόμενο, η προσέγγιση της επικαιρότητας αλλά και άλλοι συντελεστές των ειδήσεων όπως ο Παύλος Τσίμας θα επανεξεταστούν την Κυριακή ή τη Δευτέρα το πρωί σε μια κρίσιμη συνεδρίαση του ΔΣ του καναλιού όπου όλα φαίνεται να είναι ανοιχτά ακόμα και η “ρήξη” μεταξύ των μετόχων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr το τελευταίο διάστημα ο Φώτης Μπόμπολας βρίσκεται σε πλήρη διαφωνία τόσο με την πλευρά Βαρδινογιάννη όσο και με την πλευρά Ψυχάρη με αποτέλεσμα λίγα 24ώρα πριν το λανσάρισμα του δελτίου ειδήσεων τίποτα να μην είναι βέβαιο και δεν θεωρείται απίθανο να πάρει ακόμα και παράταση η πρεμιέρα του.

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Άνοιξη όταν οι μέτοχοι του καναλιού εξανάγκασαν ουσιαστικά την Όλγα Τρέμη σε παραίτηση χωρίς ωστόσο να έχουν αποφασίσει ούτε ποιος (ή ποια) θα τη διαδεχτεί και ποιοι από τους βασικούς σχολιαστές των ειδήσεων θα παραμείνουν στο νέο σχήμα. Μετά την παραίτηση της Όλγας Τρέμη φαίνεται πως υπήρξαν δύο υποψηφιότητες για την αντικατάσταση της: η Μαρία Σαράφογλου και η Εύα Αντωνοπούλου.

Τελικά, επελέγη η πρώτη αλλά την ίδια ώρα η απόφαση του καναλιού να διακοπεί η εκπομπή του Παύλου Τσίμα δρομολογούσε την έξοδο του γνωστού δημοσιογράφου εκτός καναλιού αφού ήταν προφανές ότι δεν θα μπορούσε να αποδεχτεί την παρουσία του στο κεντρικό δελτίο ως σχολιαστή χωρίς την εκπομπή του. Τώρα, για να μεταπεισθεί ο Τσίμας να παραμείνει στο δελτίο συζητείται το ενδεχόμενο να συνεχιστεί για ένα διάστημα η εβδομαδιαία εκπομπή του στο κανάλι. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παύλος Τσίμας φέρεται να είπε σχολιάζοντας να είναι στο δελτίο ειδήσεων χωρίς την εκπομπή του «εγώ δεν θα γίνω Ελένη Καλογεροπούλου».

Το καλοκαίρι οι μέτοχοι είχαν συμφωνήσει καταρχάς ότι μετά την αποχώρηση της Όλγας Τρέμη θα έπρεπε να πάρει τη σκυτάλη ένας παρουσιαστής της νεότερης γενιάς ώστε να καταγραφεί η πρόθεση για ανανέωση και, εκτός από τον Πρετεντέρη που θα συμβόλιζε την συνέχεια των ειδήσεων, να τοποθετηθούν νέα, “άφθαρτα” πρόσωπα. Σε αυτή τη λογική, βολιδοσκοπήθηκε και ο συγγραφέας και βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος ο οποίος αν και δέχτηκε να πάρει μέρος στο πάνελ των σχολιαστών του δελτίου, τελικά το κανάλι έκανε πίσω.

Νωρίτερα, ο Φώτης Μπόμπολας είχε προτείνει να αναλάβει την παρουσίαση η Έλλη Στάη, μια πρόταση που απερρίφθη από τους υπόλοιπους μετόχους αφού έκριναν ότι η γνωστή παρουσιάστρια ανήκει στην “προ-προηγούμενη γενιά” τηλεοπτικών δημοσιογράφων. Οι καλοκαιρινές διακοπές σήμαναν την αναβολή των συζητήσεων με αποτέλεσμα να μην συζητηθούν μεταξύ των μετόχων σε βάθος οι αλλαγές κάτι που είχε ως συνέπεια να επανέλθουν οι συγκρούσεις και διαφωνίες κυριολεκτικά στο παραπέντε του λανσαρίσματος του νέου κόνσεπτ του δελτίου ειδήσεων. Κανείς δεν ξέρει αν από τη συνεδρίαση του ΔΣ θα βγει “λευκός καπνός” ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται ακόμα και τα χειρότερα, την πλήρη διαφωνία των μετόχων προκαλώντας ανυπολόγιστη ζημιά στη ναυαρχίδα των ειδήσεων του καναλιού της Μεσογείων.

iefimerida.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com