ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ: ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΦΟΥΧΤΕΛ ΚΑΙ ΔΙΟΔΙΑ

dromosΤρία σχέδια ψηφίσματος για τρία διαφορετικά ζητήματα έθεσε προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, χωρίς ακόμη να αποφανθεί η διαπαραταξιακή επιτροπή, η περιφερειακή παράταξη «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία».

Συγκεκριμένα, την προηγούμενη Τρίτη 16/9, ο «Δρόμος Ανατροπής», στην 1η συνεδρίαση του ΠΣ Θεσσαλίας, έθεσε υπόψη του σώματος 3 σχέδια ψηφισμάτων: ένα σχετικά με την εναντίωση στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, ένα σχετικά με το ερωτηματολόγιο Φούχτελ, που απεστάλη στις νέες αιρετές αρχές των ΟΤΑ, και ένα σχετικά με την κατάργηση των διοδίων. Το σώμα τα παρέπεμψε στη διαπαραταξιακή επιτροπή, η οποία συνεδρίασε, χωρίς την απαιτούμενη απαρτία, την προηγούμενη Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη. Ακόμη και σήμερα, κανένα τελικό κείμενο δεν έχει σταλεί στα μέλη του ΠΣ Θεσσαλίας.

Με τις προτάσεις ψηφισμάτων που κατέθεσε ο «Δρόμος Ανατροπής»:

Α) καταγγέλλεται το πλαίσιο «αξιολόγησης» των υπαλλήλων του Δημοσίων (Ν. 4250/2014), και εξουσιοδοτείται ο Περιφερειάρχης και οι υπηρεσιακοί παράγοντες να μην προωθήσουν κάθε διαδικασία σχετική με αυτή

Β) εξουσιοδοτείται επίσης ο Περιφερειάρχης να μην παραχωρήσει στοιχεία που αφορούν στα γεωμορφολογικά, πληθυσμιακά, κοινωνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά της περιοχής Θεσσαλίας, τις υποδομές, την πολιτιστική δραστηριότητα και τα απορρίμματα, και

Γ) ζητείται η κατάργηση των διοδίων που στερούν το δικαίωμα στην ασφαλή μετακίνηση των κατοίκων της Θεσσαλίας εντός της Περιφέρειας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ