ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ

ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΓΙΑΜε γρήγορους ρυθμούς προχωρά ένα σημαντικό περιβαλλοντικό έργο για τον Δήμο Αγιάς. Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε σήμερα την σύμβαση για τον τεχνικό σύμβουλο του έργου «Δίκτυα Αποχέτευσης Ακαθάρτων των οικισμών Αγιοκάμπου, Κάτω Σωτηρίτσας, Βελίκας και της Δημοτικής Ενότητας Μελιβοίας», προϋπολογισμού 201.285,81 ευρώ.

Το έργο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ‘Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη’ στις 4/4/2012 με συνολικό ποσό 18.581.510,56 ευρώ. Αντικείμενο του είναι το δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων και η κοινή Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων των οικισμών: Βελίκας, Κ. Σωτηρίτσας και Αγιοκάμπου του Δήμου Αγιάς. Επιπλέον, προβλέπεται η ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης της Αγιάς και το δίκτυο αποχέτευσης του Μεταξοχωρίου, που αποτελεί ενιαίο οικιστικό συγκρότημα με την Αγιά.

«Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο υποδομής, που θα σηματοδοτήσει την επίλυση μιας σειράς προβλημάτων με την αποχέτευση στην παραλιακή ζώνη. Η υλοποίηση του έργου αυτού αποτελεί επιτακτική ανάγκη για τον Δήμο Αγιάς αφενός γιατί για οικισμούς άνω των 2000 κατοίκων επιβάλλεται η ύπαρξη και λειτουργία δικτύων ακαθάρτων και μονάδων Βιολογικού Καθαρισμού (σύμφωνα με τις Κοινοτικές Οδηγίες) και αφετέρου για την διασφάλιση της προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας από τις επιπτώσεις της διάθεσης των αστικών αποβλήτων στο έδαφος» υπογράμμισε ο κ. Κ. Αγοραστός.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας τόνισε: «Πρόκειται για ένα κομβικό έργο για το Δήμο μας, που συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων και που θα βάλει την περιοχή μας, μαζί και με τα άλλα έργα, άλλα που ήδη υλοποιούνται και άλλα που έρχονται, σε μια αναπτυξιακή τροχιά με σταθερές βάσεις. Ευχαριστώ την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την συνεργασία και για το ενδιαφέρον της για την υλοποίηση ουσιαστικών έργων υποδομής στο Δήμο μας».

Το έργο περιλαμβάνει τα παρακάτω υποέργα

  1. « Δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων Αγιοκάμπου, κάτω Σωτηρίτσας και Βελίκας της Δ.Ε. Μελιβοίας» με Π/Υ 11.750.000,00 ευρώ και νομική δέσμευση 6.049.354,45
  2. Ολοκλήρωση δικτύου αποχέτευσης Δ.Κ. Αγιάς με Π/Υ 2.280.000,00 και νομική δέσμευση 1.106.732,38 ευρώ
  3. Τεχνικός σύμβουλος του έργου: «Δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων των οικισμών Αγιοκάμπου, κάτω Σωτηρίτσας και Βελίκας της Δ.Ε. Μελιβοίας και ολοκλήρωση δικτύου ακαθάρτων της ΔΚ Αγιάς και του Δήμου Αγιάς» με Π/Υ 201.285,81 και νομική δέσμευση 72.419,94
  4. « Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Αγιοκάμπου, κάτω Σωτηρίτσας και Βελίκας της Δ.Ε. Μελιβοίας», με Π/Υ 4.750.000,00 ευρώ σε στάδιο ανάθεσης.

Το έργο υλοποιεί ως τελικός δικαιούχος η Περιφέρεια Θεσσαλίας ύστερα από Προγραμματική Σύμβαση με τον κύριο του έργου που είναι η ΔΕΥΑ Αγιάς.

Παραδοτέα πράξης: θα παραδοθούν:

  • Ολοκληρωμένο και λειτουργικό δίκτυο αποχέτευσης συνολικού μήκους 37365μ και 9 Α/Σ για τους οικισμούς Βελίκας, Αγιοκάμπου και Κάτω Σωτηρίτσας.
  • Ολοκληρωμένο και λειτουργικό δίκτυο αποχέτευσης της Αγιάς συνολικού μήκους 4000μ και το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Μεταξοχωρίου μήκους 4.210μ.
  • Ολοκληρωμένη και λειτουργική ΕΕΛ δυναμικότητας 11.400 ισοδ. κατοίκων (20ετία).
  • Ολοκληρωμένες υπηρεσίες Τεχνικού Συμβούλου για την υποβοήθηση της Υπηρεσίας σύμφωνα με τα οριζόμενα στη σύμβασή του.

Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν ο γενικός διευθυντής της Περιφέρειας κ. Κώστας Μέγας, ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Λάρισας κ. Χρήστος Λυτροκάπης και ο ανάδοχος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ