ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΛΛΑΣ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΝΑ ΑΙΤΗΘΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΛΟΓΩ ΧΡΕΩΝ

kellasΟ βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας, κληθείς από δημοσιογράφους να σχολιάσει την ερώτηση που υπέγραψε με 53 άλλους συναδέρφους του και αφορά τη στέρηση του δικαιώματος συνταξιοδότησης σε οφειλέτες του ΟΑΕΕ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Υπέγραψα μαζί με άλλους 53 συναδέρφους μου μια ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννη Βρούτση, με την οποία παρεμβαίνουμε και ζητάμε το αυτονόητο: να μπορεί ο επί χρόνια ασφαλισμένος ελεύθερος επαγγελματίας να αιτηθεί για τη συνταξιοδότησή του, ανεξαρτήτως αν οφείλει κάποιες εισφορές.

Δεν είναι δυνατόν μετά από τόσα χρόνια ύφεσης και με τους περισσότερους εμπόρους κυριολεκτικά ανήμπορους να στηρίξουν τις επιχειρήσεις και τα εισοδήματά τους, να έρχεται η πολιτεία και να τους απαγορεύει να αιτηθούν για τη σύνταξή τους λόγω χρεών.

Επιπλέον, προτείναμε α) αύξηση του ορίου άνω του οποίου απαιτείται εφάπαξ εξόφληση, από τις 20.000 στις 30.000 ευρώ και αύξηση των δόσεων της ρύθμισης από 40 σε 60, β) συμψηφισμό αναδρομικών με το υπερβάλλον των 20.000 ευρώ ποσό, γ) για τις ακραίες περιπτώσεις που δεν καλύπτονται από τα παραπάνω μέτρα, να γίνεται συμψηφισμός πληρωμένων εισφορών με οφειλές, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Θεωρώ πως  τα παραπάνω είναι τα ελάχιστα που μπορεί να πράξει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, έτσι ώστε να διασφαλίσει και τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων και να προστατεύσει τα δικαιώματα των ασφαλισμένων».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ