ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣ ΕΚΡΙΖΩΣΗ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΑΜΠΕΛΙΟΥ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Με τον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό συναντήθηκε σήμερα ο δήμαρχος Π. Σαρχώσης

σαρχωσης - αγοραστός (Αντιγραφή)Το θέμα των απειλούμενων με εκρίζωση εκτάσεων αμπελοκαλλιέργειας στην ευρτύτερη περιοχή του Τυρνάβου απασχόλησε τη σημερινή συνάντηση του περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού, με το δήμαρχο Τυρνάβου Π.Σαρχώση, παρουσία του αντιδημάρχου Αλ. Χατζηκρανιώτη, του προέδρου του ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου Αθ. Χαλούλη, του προϊσταμένου της διεύθυνσης Αγορτικής οικονομίας της περιφέρειας κ. Καλφούντζου και στελεχών της υπηρεσίας.

Ο κ. Σαρχώσης χαρακτήρισε καταστροφική για την οικονομία της περιοχής μια πιθανή εκρίζωση εκτάσεων αμπελοκαλλιέργειας και ζήτησε από τον περιφερειάρχη να συντονίσουν τις ενέργειές τους για να αποφευχθεί ένα τέτοιο εξοντωτικό για δεκάδες καλλιεργητές ενδεχόμενο, σημειώνοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών έχει καλλιέργειες ενταγμένες στο μητρώο αμπελοκαλλιέργειας και έχουν πάρει και ενισχύσεις από προγράμματα μετά τον παγετό του 2001 για να συνεχίσουν να καλλιεργούν.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι κ.κ. Χατζηκρανιώτης και Χαλούλης.

Από την πλευρά του ο κ. Αγοραστός ξεκαθάρισε ότι γίνονται ήδη κάποιες ενέργειες που έχουν σαν σκοπό να αποφευχθεί η εκρίζωση και υπογράμμισε ότι οι ενέργειες αυτές θα συνεχιστούν με μεγαλύτερη ένταση.

ΚΑΤΑΡΡΟΪΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ

Με την ευκαιρία της σημερινής συνάντησης οι κ.κ. Αγοραστός και Σαρχώσης συζήτησαν και το θέμα του καταρροϊκού πυρετού και συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση στον Τύρναβο μετά τη συνάντηση που θα έχει ο περιφερειάρχης με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Π. Κουκουλόπουλο, ώστε να μπορεί να δώσει απαντήσεις σε θέματα καταπολέμησης της νόσου, διαχείρισης των νεκρών ζώων και αποζημίωσης των κτηνοτρόφων.

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ

Τέλος στη σημερινή συνάντηση και αφού ο κ. Σαρχώσης ζήτησε παρεμβάσεις από την πλευρά της περιφέρειας στην αγροτική και κτηνοτροφική οδοποιία του δήμου ο κ. Αγοραστός ανακοίνωσε την υλοποίηση συγκεκριμένου προγράμματος δράσεων που θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα σχεδόν στο σύνολό του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ