ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ 150 ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

φροντιστέςΣε μια σημαντική προσφορά προς την κοινωνία της Λάρισας και ειδικότερα προς τις πιο αδύναμες οικονομικά οικογένειες, προχώρησαν οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων τόσο της Μέσης Εκπαίδευσης όσο και των ξένων γλωσσών.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών φροντιστηρίων, έγινε αποδεκτή η προσφορά τους για δωρεάν ένταξη στα φροντιστήρια 150 παιδιών άπορων οικογενειών της πόλης.

Η συμφωνία επισφραγίστηκε σε συνάντηση που είχε στο Δημαρχείο, ο  δήμαρχος  κ. Απόστολος Καλογιάννης με τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών φροντιστηρίων και ειδικότερα τον πρόεδρο της Ενωσης Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ν. Λάρισας κ. Χρήστο Βλούχο, την κ. Φανή Καράτζιου, πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Κεντρικής Ελλάδος κ. Φανή Καράτζιου, την αντιπρόεδρο και την γραμματέα του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών ν. Λάρισας κ.κ. Βασ. Σπανούλη και Πόπης Ρεβήσιου και τη διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας κ. Χρύσας Βουλγαράκη.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Λαρισαίων αφού εξήρε την πρωτοβουλία των ιδιοκτητών φροντιστηρίων, σημείωσε τα εξής:

«Διαπιστώνω πως και οι φροντιστές κινούνται στην ίδια κατεύθυνση με τη δημοτική αρχή σε ζητήματα κοινωνικής πολιτικής. Όλοι μας θα θέλαμε η δημόσια εκπαίδευση να μπορούσε να καλύπτει ανέξοδα όλες της ανάγκες των μαθητών και των οικογενειών τους. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, οπότε υπάρχει ένα κενό το οποίο καλύπτουν με μεγάλη επιτυχία τα φροντιστήρια. Αυτή είναι η κοινωνική πραγματικότητα.

Θα ήθελα και πάλι να τονίσω πως πρόκειται για μια εξαιρετική προσφορά και μακάρι οι επαγγελματίες αυτοί να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση. Και για άλλους επαγγελματικούς κλάδους»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ενωσης Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ν. Λάρισας κ. Χρήστο Βλούχο, «Χαιρετίζουμε την απόφαση της νέας δημοτικής αρχής να δεχθεί την προσφορά μας και να την υλοποιήσει. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται δεκτή στα τόσα χρόνια που θέλουμε να την υλοποιήσουμε. Οι φροντιστές είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας, ζούμε τα προβλήματα των οικογενειών, θέλουμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε».

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημ. Δεληγιάννης, ο οποίος διευκρίνισε πως ο συντονισμός της όλης προσπάθειας θα γίνει από το Δήμο Λαρισαίων ενώ η  επιλογή των παιδιών που θα φοιτήσουν θα γίνει αυστηρά με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια. Στη συνάντηση παρέστη και η κοινωνική λειτουργός της Κοινωνικης Υπηρεσίας του Δήμου κ. Κερασία Δαλαγκόνη

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ