ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΦΕΡΕ Ο Θ. ΨΥΡΡΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΔΑΣΟΝΟΜΕΙΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

ψυρραςΟ βουλευτής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, Θωμάς Ψύρρας  κατέθεσε ερώτηση προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών  σχετικά  με την απομάκρυνση του Δασονομείου από τον Τύρναβο. Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής:

«Μετά την απομάκρυνση από τον Τύρναβο της ΔΟΥ, του ΟΤΕ, του τμήματος εξυπηρέτησης πολιτών της ΔΕΗ, ανακοινώθηκε τώρα και η απομάκρυνση του Δασονομείου. Η πόλη του Τυρνάβου υφίσταται συστηματική αποψίλωση υπηρεσιών (και αντίστοιχα παρατηρείται υπερσυγκέντρωση υπηρεσιών στη Λάρισα)  με ό,τι αυτό συνεπάγεται  για την τοπική κοινωνία και την ταλαιπωρία των πολιτών.

Μόνο που η απόφαση για το κλείσιμο του Δασονομείου είναι αρκετά περίεργη. Συγκεκριμένα: Α) Η απόφαση του κλεισίματος δεν εντάσσεται στην οργανωτική αναδόμηση της υπηρεσίας, αλλά απλώς αφορά τη μετακίνηση μίας υπαλλήλου της υπηρεσίας από τον Τύρναβο στην κεντρική υπηρεσία στη Λάρισα. Η ίδια υπάλληλος με τα ίδια ακριβώς καθήκοντα, απλώς μεταφέρεται και θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της περιοχής Τυρνάβου από τη Λάρισα και όχι από τον Τύρναβο. Β) Η απόφαση για το κλείσιμο του Δασονομείου έγινε με προφορική εντολή  του δασάρχη Λάρισας, εντελώς αιφνιδιαστικά και χωρίς να υπάρξει ενημέρωση του τοπικού δήμου.

Επειδή η απόφαση δεν εντάσσεται σε ένα -τουλάχιστο δημοσιοποιημένο – σχέδιο ορθολογικής κατανομής διοικητικών υπαλλήλων προς επαρκή στελέχωση των υπαγομένων σε αυτές Δασαρχείων και λοιπών δασικών Υπηρεσιών.

Επειδή ο τρόπος με τον οποίο λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις δημιουργεί προβλήματα σε μια περιοχή με μεγάλο αγροτοκτηνοτροφικό πληθυσμό, αφού οι πολίτες για κάθε υπόθεσή τους θα αναγκάζονται να μεταβαίνουν στη Λάρισα για να εξυπηρετηθούν.

Επειδή η απομάκρυνση του Δασονομείου ενδέχεται να ενθαρρύνει την ήδη αυξανόμενη λαθροϋλοτόμηση και την καταπάτηση δημοτικών και δημόσιων δασών.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

• Ποιος έλαβε την απόφαση να απομακρυνθεί το Δασονομείο από τον Τύρναβο;

• Σε ποιο συνολικό σχέδιο αναδόμησης Δασαρχείων και λοιπών δασικών Υπηρεσιών, εντάσσεται η συγκεκριμένη απόφαση για το δασονομείο Τυρνάβου;

• Γιατί δεν ενημερώθηκε εγκαίρως η Τοπική Αυτοδιοίκηση;»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ