ΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: ΝΑ ΣΥΓΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

ροντουληςΑνοικτή Επιστολή, προς την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου, με την οποία ζητά την άμεση σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου, ώστε να συζητηθούν αναλυτικά τα οικονομικά του δήμου, απευθύνει ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της “Δράσης Πολιτών” Στ. Ροντούλης. Στην επιστολή του αυτή αναφέρει τα εξής:

“Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το ζήτημα της οικονομικής διαχείρισης στο Δήμο Τυρνάβου, δυστυχώς, μόνο ως τραγελαφικές μπορούν να χαρακτηριστούν.

Ο π. Δήμαρχος, ο κ. Μαλάκος, θυμίζω ότι στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε λόγο για πλαστά οικονομικά στοιχεία που συνάντησε στη Διαδημοτική Επιχείρηση των Σφαγείων, ενώ συνεχίζει να διατείνεται ότι παρέδωσε στη νέα Δημοτική Αρχή του κ. Σαρχώση ένα οικονομικό πλεόνασμα της τάξης των 520.000 ευρώ και ότι το έλλειμμα που βρέθηκε στο ταμείο της Β’ / βάθμιας Σχολικής Επιτροπής ήταν ένα απλό «οικονομικό λάθος», αιτούμενος ταυτοχρόνως την εμπλοκή της Δικαιοσύνης και του Σώματος των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης στην όλη υπόθεση, προκειμένου να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και να πάψει ο λαϊκισμός που εκδηλώνεται από τη νέα Δημοτική Αρχή και από μερίδα της ελάσσονος μειοψηφίας, όπως ο ίδιος τουλάχιστον ισχυρίζεται σε πρόσφατη επιστολή του στην έγκριτη εφημερίδα «Ελευθερία» της 25ης / 9 / 2014.

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Σαρχώσης δημοσίως έχει αμφισβητήσει την ύπαρξη του πλεονάσματος των 520.000 ευρώ και επανειλημμένα έχει στηλιτεύσει τον κ. Μαλάκο για την οικονομική του διαχείριση, επικαλούμενος τα γνωστά οικονομικά ευρήματα στη διαχείριση των Σχολικών Επιτροπών και εξαγγέλλοντας εξονυχιστικούς ελέγχους στα οικονομικά του Δήμου και των Νομικών Προσώπων του, αποφεύγοντας όμως επισταμένως να απαντήσει στα ερωτήματα που προσφάτως ετέθησαν από τη «Δράση Πολιτών» αναφορικά με την ύπαρξη ή μη «λίστας μαύρων χρημάτων» που ζητούνται από διαφόρους προμηθευτές προϊόντων ή υπηρεσιών του Δήμου, μολονότι η τοπική κοινωνία βοά και οι προαναφερόμενοι προμηθευτές «προσεγγίζουν» αντιδημάρχους ή δημοτικούς συμβούλους, για να εκφράσουν τις απαιτήσεις τους και να εισπράξουν τα χρήματα που ισχυρίζονται ότι δικαιούνται.

Όπως κατανοείτε, κυρία Πρόεδρε, η διελκυστίνδα αυτή περί των οικονομικών του Δήμου δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχίζεται, χωρίς να δίνονται υπεύθυνα και από τους αρμόδιους οι αναγκαίες απαντήσεις, που άλλωστε περιμένει εναγωνίως να ακούσει και να κρίνει η τοπική κοινωνία.

Τούτων δοθέντων, θεωρώ ότι επιβάλλεται η άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να διευκρινισθούν όλες οι σκοτεινές πτυχές της οικονομικής διαχείρισης στον Δήμο, έτσι ώστε και το δυνητικό έργο της Δικαιοσύνης και του Σώματος των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης να καταστεί ευχερέστερο και αποτελεσματικότερο.

Σε κάθε περίπτωση, η νέα Δημοτική Αρχή έχει την τελική ευθύνη του χειρισμού της όλης υπόθεσης και επιβάλλεται για λόγους πολιτικής ουσίας και δικαιοσύνης να «σηκώσει το γάντι» που έριξε μπροστά της ο απερχόμενος δήμαρχος, κ. Μαλάκος.

Πάντως, η «Δράση Πολιτών» είναι έτοιμη να συνδράμει, άνευ λαϊκισμών, στον τίμιο και ευσυνείδητο έλεγχο των οικονομικών του Δήμου, όπως άλλωστε επιτάσσει και ο θεσμικός της ρόλος, και γι’ αυτό ζητάμε επιτακτικά την έκτακτη και ειδική συνεδρίαση επί του θέματος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αναμένουμε ότι και οι άλλες Δημοτικές Παρατάξεις θα συναινέσουν στην κατευόδωση του αιτήματός μας και ότι εσείς προσωπικά, κυρία Πρόεδρε, θα κινηθείτε γρήγορα προς την ορθή κατεύθυνση, ικανοποιώντας το κοινό περί δικαίου αίσθημα και τις ελάχιστες προϋποθέσεις της πολιτικής ορθοφροσύνης”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ