ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΙΝΗΤΑ SMARTPHONEΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΤΑΝΑΝ ΠΟΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ

smartphoneΣυνελήφθησαν, χθες το πρωί και το βράδυ, στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, δύο άτομα, ηλικίας 46 και 23 ετών, για τα, κατά περίπτωση αδικήματα, της απάτης και της κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο συλληφθέντες μαζί με έναν ακόμη 31χρονο συνεργό τους,  κατά το τελευταίο δίμηνο, αναρτώντας αγγελίες σε ιστοσελίδες του διαδικτύου, για πώληση συσκευών κινητής τηλεφωνίας τύπου smartphone σε δελεαστικές τιμές, εξαπατούσαν τους υποψήφιους αγοραστές, οι οποίοι προέβαιναν στην καταβολή χρηματικών ποσών, μέσω τραπεζικού λογαριασμού, τα οποία ανέρχονται από 420 έως 470 ευρώ για κάθε συσκευή.

Στη συνέχεια αντί να αποστέλλουν την προσυμφωνημένη συσκευή κινητής τηλεφωνίας, προέβαιναν στην αποστολή διαφόρων άλλων αντικειμένων ευτελούς αξίας.

Από την συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας, προέκυψε η εμπλοκή των δραστών σε πολλές περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών μέσω του διαδικτύου, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Χθες το πρωί εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Λάρισα ο 46χρονος και σε νομότυπη έρευνα που έγινε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα βιβλιάριο καταθέσεων και μία κάρτα ανάληψης μετρητών, είκοσι επτά 27 ναρκωτικά δισκία, τα οποία κατείχε χωρίς ιατρική συνταγή και το χρηματικό ποσό των 205 ευρώ, ως προερχόμενο από την παράνομη δραστηριότητα του.

Ακολούθως εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 23χρονος ημεδαπός και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, αλλά και στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένα tablet, δύο κινητά τηλέφωνα, τέσσερις 4 συσκευασίες κινητών τηλεφώνων, δύο βιβλιάρια καταθέσεων και το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, ως προερχόμενο από τις παραπάνω παράνομες πράξεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας, ενώ ερευνάται η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ