ΜΕ ΑΡΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΥΣΗ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ Ο ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣΟ υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος έστειλε χθες στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις  τους φακέλους των πέντε δήμων (Πατρεών, Λαρισαίων, Νίκαιας-Ρέντη, Χαλανδρίου και Ζωγράφου) τους οποίους είχε καταθέσει στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Γκουτζαμάνη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ζητώντας να κινηθούν οι προβλεπόμενες πειθαρχικές διαδικασίες, εναντίον των 5 δημάρχων, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο Απ. Καλογιάννης.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, όπως προβλέπεται από τον Καλλικράτη, μπορεί να επιβληθεί αργία έως έξι μήνες ή παύση από το αξίωμα του δημάρχου. Την ποινή επιβάλλει ο γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αφού απολογηθεί ο αιρετός στο πειθαρχικό συμβούλιο και υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του πειθαρχικού.

Στο πειθαρχικό συμβούλιο συμμετέχει ο πρόεδρος Εφετών της έδρας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, δύο εφέτες, ο προϊστάμενος διεύθυνσης της αρμόδιας υπηρεσίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και κατά περίπτωση ένας αιρετός εκπρόσωπος της ΠΕΔ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) ή της ΕΝΠΕ (Ένωση Περιφερειών). Η συνεδρίαση και η κατάθεση των μαρτύρων είναι δημόσιες και στη συνέχεια τα μέλη του συμβουλίου, σε μυστική διάσκεψη, αποφαίνονται για την υπόθεση.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ