ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΡΟΝΤΟΥΛΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Η ΑΜΜΟΛΗΨΙΑ ΣΤΟ ΔΑΜΑΣΙ

αμμοληψίαΑνακοίνωση με την οποία υποστηρίζει ότι δεν υπήρχε καμία άδεια για την αμμοληψία στο Δαμάσι, από την πλευρά της περιφέρειας εξέδωσε πριν από λίγο η παράταξη “Δράση Πολιτών” δήμου Τυρνάβου, υποστηρίζοντας ότι η αμμοληψία σταμάτησε μετά από παρέμβαση του επικεφαλής της παράταξης Στ. Ροντούλη αλλά και εξαπολύοντας επίθεση κατά της δημοτικής αρχής. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Μετά από αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες της τοπικής κοινωνίας, όπως ήδη  γνωρίζετε, η “Δράση Πολιτών” ασχολήθηκε με το ζήτημα των αμμοληψιών στον Τιταρήσιο ποταμό, πλησίον της γέφυρας του Δαμασίου.

Έτσι, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης, κ. Στέλιος Ροντούλης, ήρθε ταχύτατα σε προσωπική επαφή με τον κ. Λυτροκάπη Χρ. , από τον οποίο και πληροφορήθηκε ότι ουδεμία άδεια αμμοληψίας είχε δοθεί από την Περιφερειακή Διοίκηση και ότι η όποια τυχόν αμμοληψία είχε διενεργηθεί δεν προοριζόταν κατά κανέναν τρόπο για εργασίες εντός του Δήμου Τυρνάβου ή της Τοπικής Κοινότητας Δαμασίου.

Μετά την ενημέρωση αυτή, ο κ. Ροντούλης ζήτησε την άμεση παύση των αμμοληψιών στο Δαμάσι, πράγμα που υλοποιήθηκε σχεδόν άμεσα με προσωπική εντολή του κ. Λυτροκάπη προς τον ιδιόκτητη της αμμολήπτριας εταιρίας.

Μπορεί, λοιπόν, το ζήτημα της αμμοληψίας στο Δαμάσι να έκλεισε μετά την παρέμβαση του κ. Ροντούλη, όμως οι αλγεινές εντυπώσεις για τη συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής του κ. Σαρχώση παραμένουν και γεννούν ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν:

1) Γιατί η Δημοτική Αρχή του κ. Σαρχώση ανακοίνωσε ότι η αμμοληψία στο Δαμάσι είναι καθόλα νόμιμη;

2) Γιατί η Δημοτική Αρχή του κ. Σαρχώση ψευδολογεί, ισχυριζόμενη ότι η αμμοληψία είχε την άδεια της περιφερειακής διοίκησης;

3) Γιατί η Δημοτική Αρχή του κ. Σαρχώση ψευδολογεί, ισχυριζόμενη ότι το προϊόν της αμμοληψίας προοριζόταν για έργα δημοτικής φύσεως;

4) Γιατί η Δημοτική Αρχή του κ. Σαρχώση ενέπλεξε στην υπόθεση περιφερειακές υπηρεσίες; Πώς προτίθεται να αντιδράσει επί του ανακύψαντος ζητήματος ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός;

5) Γιατί η Δημοτική Αρχή του κ. Σαρχώση δεν ενημέρωσε το Τοπικό Συμβούλιο Δαμασίου για τη δήθεν ‘’σύννομη’’ αμμοληψία;

Η “Δράση Πολιτών” περιμένει τις δικαιολογίες της Δημοτικής Αρχής, που μάλλον δεν έχει αρχίσει καλά και εισπράττει ήδη τα αρνητικά σχόλια της τοπικής κοινωνίας. Ευρέως διαδίδεται ότι η νέα Δημοτική Αρχή άρχισε τις “εξυπηρετήσεις ημετέρων” και τις “διευκολύνσεις” αλλότριων του Δήμου συμφερόντων.

Επειδή, όμως, η “Δράση Πολιτών” δεν θέλει να συμμεριστεί την κριτική αυτή, νουθετεί τη Δημοτική Αρχή του κ. Σαρχώση να είναι περισσότερο προσεκτική, να λέει την αλήθεια στον κόσμο του Τυρνάβου και να αποφεύγει τις γκάφες που αμαυρώνουν την αξιοπιστία των δημοτικών παραγόντων. Αναμένουμε μεγαλύτερη σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ