Ο ΙΟΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ

230Όπως γράψαμε παλαιότερα στο  paidis.com μια μυστηριώδης ασθένεια του αναπνευστικού που «χτυπάει» μόνο παιδιά, εμφανίστηκε στις ΗΠΑ από τα μέσα του καλοκαιριού, αλλά το ιδιαίτερα πλέον ανησυχητικό είναι ότι εξαπλώνεται ραγδαία με αποτέλεσμα χιλιάδες παιδιά να έχουν επισκεφθεί τα επείγοντα στα νοσοκομεία, και πολλά να έχουν νοσηλευτεί.

Πιστεύεται ότι πρόκειται για τον εντεροϊό 68 (EV-68), ο οποίος αρχικά είχε εμφανιστεί στις μεσοδυτικές πολιτείες και αυτή τη στιγμή έχει εξαπλωθεί σε τουλάχιστον 38 πολιτείες.

Από τις 18 Αυγούστου μέχρι και τις 18 Σεπτεμβρίου το Νοσοκομείο Παίδων του Κολοράντο έχει περιθάλψει περίπου 3.600 ασθενείς, και σε 10% των περιπτώσεων τα παιδιά είχαν μεγάλες δυσκολίες στην αναπνοή. Στο Νοσοκομείο Παίδων του Πίτσμπουργκ, είχαν ανά ημέρα 50 με 70 επιπλέον περιπτώσεις αναπνευστικής νόσου στα παιδιά. Άλλες περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα είναι το Σαν Ντιέγκο, η Βοστώνη, το Τζάκσον, η Νέα Υόρκη και το Σικάγο.

Η New York Times αναφέρει ότι η επιδημία προβληματίζει τους ειδικούς, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε κανένα συγκεκριμένο συμπέρασμα σχετικά με το γιατί το συγκεκριμένο στέλεχος του EV-68 έχει ξαφνικά σαρώσει τη χώρα. Ενώ οι εντεροϊοί σε γενικές γραμμές είναι πολύ συχνοί, ο EV-68 είναι αρκετά σπάνιος, ή τουλάχιστον έτσι πίστευαν, αφού μεταξύ του 1960 και του 2014 είχαν επιβεβαιωθεί μόνο 100 περιπτώσεις στις ΗΠΑ.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ