ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΟΧΩΡΙ

BOTANOXVRI (Αντιγραφή)Με κτηνοτρόφους της περιοχής του Βοτανοχωριου συναντήθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος  Θανάσης  Παιδής  ανταποκρινόμενος  στο κάλεσμα τους. Κατά τη συνάντηση τους οι κτηνοτρόφοι  του  μετέφεραν το  σοβαρό πρόβλημα έλλειψης νερού  που αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια  και ζήτησαν  τη συμβολή τη περιφέρειας στην επίλυση του.

Στην ευρύτερη  περιοχή του Βοτανοχωρίου  δραστηριοποιούνται  αρκετές  κτηνοτροφικές οικογένειες  οι οποίες  εκτρέφουν  πάνω από  10.000  αιγοπρόβατα .  Το πρόβλημα είναι οξύτατο αφού  σε μια περιοχή εκατοντάδων  στρεμμάτων δεν υπάρχει σταγόνα νερό και οι κτηνοτρόφοι αναγκάζονται να μεταφέρουν  νερό  από τον Τύρναβο τόσο για τις ανάγκες των οικογενειών τους όσο και για τις ανάγκες των κτηνοτροφικών  μονάδων  .

Η έλλειψη νερού άλλωστε  ήταν βασικές αιτίες της εγκατάλειψης του χωρίου από το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων.

« Η στήριξη της κτηνοτροφίας  είναι σε πρώτη προτεραιότητα για τη περιφέρεια Θεσσαλίας.   Το συγκεκριμένο έργο είναι ένα έργο με σημαντικές δυσκολίες κυρίως  λόγο της  γεωγραφικής θέσης και του υψομέτρου της περιοχής  για αυτό και στο παρελθόν οι προσπάθειες που έχουν γίνει  απέτυχαν . Είναι σημαντικό όμως να δοθεί ένα τέλος στο πρόβλημα και για αυτό σε συνεργασία με το Δήμο Τιρνάβου  θα εξετάσουμε κάθε εφικτή  λύση  τόσο από άποψη  τεχνικής  πλευράς όσο και από άποψη   εξασφάλισης της χρηματοδότησης  αφού οι πόροι είναι ιδιαίτερα περιορισμένοι», δήλωσε ο Θ. Παιδής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ