21 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ

66VΟι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι. Η λίστα του Forbes με τους 400 πλουσιότερος αμερικανούς για το 2014, επιβεβαιώνει την πρωτοκαθερδία του προέδρου της Microsoft. Ο Μπιλ Γκέιτς παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος της Αμερικής για 21η διαδοχική χρονιά,

με περιουσία αξίας 81 δισεκατομμυρίων δολαρίων και η πρωτοκαθεδρία του δεν φαίνεται να απειλείται από τον φίλο του, τον Γουόρεν Μπάφετ, ο οποίος για 13η χρονιά βρίσκεται στην 2η θέση με καθαρή αξία περιουσίας 67 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Λάρι Έλισον, ο οποίος αποχωρεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας λογισμικού Oracle, βρίσκεται στην τρίτη θέση με καθαρή αξία 50 δισεκατομμυρίων.

Σκληρός ανταγωνισμός για μια θέση… στη λίστα

Ο Μάρκ Ζούκερμπεργκ συνιδρυτής του Facebook,  είναι πια στην 11η θέση με την περιουσία του να έχει εκτοξευτεί μέσα σε 12 μήνες κατά 15 δισεκατομμύρια, στα 34 δισεκατομμύρια. Κατά 200% αυξήθηκε η περιουσία του Νικ Γουντμαν, ιδρυτή της εταιρείας κατασκευής φορητών καμερών GoPro.

Μέσα στο 2014 οι πλούσιοι αμερικανοί έγιναν ακόμη πιο πλούσιοι, όπως προκύπτει από τη λίστα του Forbes. Ο τελευταίος στη λίστα έχει εφέτος περιουσία 1,55 δισεκατομμυρίων, ενώ πέρυσι, ο κάτοχος της ίδιας θέσης είχε 1,3 δισεκατομμύρια. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι  113 δισεκατομμυριούχοι έμειναν εκτός λίστας.

thetoc.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ