ΆΡΤΑ: ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟΥΣ 3 ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΨΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ

592Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. συνελήφθησαν σήμερα νωρίς το πρωί σε καταυλισμό στην Άρτα οι τρεις ανήλικοι Ρομά οι οποίοι περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό και έβαλαν φωτιά σε σκύλο. Μετά από έρευνες που πραγματοποίησαν η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (Δ.Η.Ε.) και οι Διευθύνσεις Αστυνομίας Άρτας και Ιωαννίνων ταυτοποιήθηκαν οι δράστες, αφού τα ηλεκτρονικά ίχνη τους εντοπίστηκαν στον καταυλισμό τον Ρομά. Δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχει εντοπιστεί το σκυλί.

Η αποτρόπαια αυτή πράξη είχε βιντεοσκοπηθεί και το επίμαχο υλικό είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο και η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δέχθηκε σωρεία καταγγελιών. Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαιώνει πλήρως τις πληροφορίες του www.zoosos.gr – που έφερε στη δημοσιότητα το έγκλημα – και επικοινώνησε και με τη Δ.Η.Ε. σχετικά με τον τόπο όπου διαδραματίστηκε ο βασανισμός του ζώου.

Τρεις ανήλικοι οι δράστες που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Για την ταυτοποίηση των δραστών προηγήθηκαν προκαταρκτικές ενέργειες από τη Δ.Η.Ε., η οποία ενημέρωσε σχετικά την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Στο πλαίσιο της άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών και σε συνεργασία με τις εταιρείες του διαδικτύου, εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του επίμαχου βίντεο.

Η αστυνομική επιχείρηση οργανώθηκε σήμερα νωρίς το πρωί και σε αυτή συμμετείχαν αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Άρτας και Ιωαννίνων, ενώ συμμετείχε και αξιωματικός της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Κατά την έρευνα εντοπίστηκαν οι τρεις ανήλικοι Ρομά, ηλικίας 11, 14 και 16 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες της αποτρόπαιας πράξης.

Παράλληλα, οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τέταρτου δράστη, ο οποίος συμμετείχε στη βιντεοσκόπηση και ανάρτηση του επίμαχου υλικού στο διαδίκτυο.

Σε βάρος των παραπάνω δραστών σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, ενώ οι τρεις ανήλικοι έχουν προσαχθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας.

Σημειώνεται ότι οι διαχειριστές των επίμαχων εταιρειών κοινωνικής δικτύωσης και σελίδων του διαδικτύου, που φιλοξενούσαν το συγκεκριμένο βίντεο, ανταποκρίθηκαν σε σχετική έγγραφη ενημέρωση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και απέσυραν – διέγραψαν άμεσα το επίμαχο υλικό.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή τον άμεσο εντοπισμό των δραστών, δήλωσε: «Η προστασία των ζώων είναι θέμα ηθικής τάξης και δείγμα πολιτισμού και ανθρωπιάς. Μετά την πρωτοβουλία μας για την αυστηροποίηση των ποινών που επιβάλλονται σε όσους κακοποιούν ζώα, επιβεβαιώνουμε καθημερινά την απόφασή μας να τιμωρούνται, όσοι παραβιάζουν γραπτούς και άγραφους κανόνες για την προστασία τους. Θα το επαναλάβω για ακόμα μια φορά: Καμία ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές».

Η βαρβαρότητα και η εγκληματική συμπεριφορά δεν είναι θέμα φυλής ή φύλου

Με αφορμή και αυτό το έγκλημα οφείλουμε για ακόμη μια φορά να επισημάνουμε ότι η βαρβαρότητα και η εγκληματική συμπεριφορά – και εις βάρος των ζώων – δεν είναι θέμα, φυλής, ηλικίας, καταγωγής, εθνικότητας ή φύλου.

(Το παραπάνω είναι αυτονόητο στα μέρη μας. Δεν είναι τσιγγάνοι αυτοί που καθημερινά βασανίζουν και θανατώνουν με φόλες αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα…)

 

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com