ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΕΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΦΠΑ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

FPAΗ απόφαση αφορά μόνο τους συνεπείς φορολογούμενους. Επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες χωρίς φορολογικές παραβάσεις θα μπορούν να παίρνουν την επιστροφή του ΦΠΑ μέσα σε μόλις επτά ημέρες, χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατεία.

Οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα υπόκεινται σε έλεγχο, αλλά προκειμένου να μην υπάρχουν καθυστερήσεις ο έλεγχος θα γίνεται μετά την καταβολή της επιστροφής του φόρου ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας.

Οι πληροφορίες μάλιστα μιλούν για αρχή της νέας διαδικασίες με τις επιστροφές-εξπρές μέσα στον Οκτώβριο και μάλιστα μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα.

Αυτή τη στιγμή η μέση αναμονή για την επιστροφή του ΦΠΑ αγγίζει τον έναν χρόνο, είναι κοντά στις 302 ημέρες ενώ χιλιάδες επαγγελματίες και επιχειρήσεις αναμένουν ως και 14 με 16 μήνες.

Μάλιστα τα ποσά που χρωστάει το κράτος ξεπερνούν τα 650.000.000 ευρώ. Από τη νέα ρύθμιση αναμένεται να ωφεληθούν τουλάχιστον 4.450 επιχειρήσεις και επαγγελματίες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας.

newsit.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com