ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΑΚΙΝΗΤΑ – ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ

ΔΙΑΜΑΝΤΟςΠρωτοβουλία για το θέμα των ακινήτων και της ιδιοκτησίας σε σχέση με τις αντικειμενικές αξίες και την δημευτική υπερφορολόγηση (με τελευταία πράξη της πολιτικής τον ΕΝΦΙΑ), αναλαμβάνει η παράταξη «Νέα Λάρισα». Ηδη έχει στείλει  σήμερα, προς τον Πρόεδρο του ΔΣ και το Δήμαρχο Λαρισαίων, επιστολή την οποία υπογράφει ο επικεφαλής Ντ. Διαμάντος. Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Η τοπική κοινωνία, οι δημότες μας, αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια τις βαριές συνέπειες μίας πολιτικής ύφεσης που, εν πολλοίς, στηρίζεται σε μία άκριτη επιβολή φόρων. Κυρίαρχα έχει πληγεί η ακίνητη περιουσία τόσο μέσα από την διαρκώς υποβάθμιση της αξίας της όσο και, από την δημευτική φορο-επιδρομή που δέχεται.

Ο Δήμος Λαρισαίων πρέπει να βγει μπροστά. Πρέπει να προστατέψει τους δημότες του. Πρέπει να προστατέψει επίσης, και το δημοτικό συμφέρον που πλήττεται από την πολιτική αυτή επί της κτηματαγοράς και της ιδιοκτησίας. Δημοτικό συμφέρον που έχει άμεσα σχέση με τις υψηλές αντικειμενικές αξίες σε σχέση με την πραγματικότητα της αγοράς και, επηρεάζει έτσι, δυσμενώς, την άσκηση Πολεοδομικής και Χωροταξικής πολιτικής εκ μέρους του Δήμου.

Ζητάμε λοιπόν, να λάβετε υπ’ όψιν τις επισημάνσεις μας και, να προχωρήσετε άμεσα, στην υλοποίηση των προτάσεών μας  (ή και άλλων που πιθανόν να προκύψουν μέσα από το διάλογο στο ΔΣ)».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ