ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

Ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ

dasotaΗ συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με τον επανέλεγχο όλων των συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των εργαζομένων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα (άρθρο 42 του νόμου 4250/14) θέλει να πετάξει στον καιάδα της ανεργίας χιλιάδες εργαζόμενους.

Αποκαλύπτουμε ότι τα λεγόμενα της κυβέρνησης περί πλαστών δικαιολογητικών για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι παραμύθια. Οι εργαζόμενοι ΙΔΑΧ, που δούλευαν στους ΟΤΑ με «εντολή Δημάρχου» ή και με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, ανασφάλιστοι και απλήρωτοι τις περισσότερες φορές δεν μπορεί να είναι υπόλογοι για την κατάσταση αυτή, δεν μπορεί να διώκονται και να απολύονται.

Για την μαύρη εργασία υπόλογοι είναι οι εργοδότες, αυτοί που τσαλαπατούν ακόμα και αυτό το βασικό δικαίωμα στη σταθερή δουλειά, στην ασφάλιση, στο μισθό και τα δικαιώματα. Αυτό το ρόλο έπαιξαν και παίζουν κυβερνήσεις και Δημοτικές Αρχές, που υλοποιούν τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, που προωθούν τις ιδιωτικοποιήσεις και την ανταποδοτικότητα, που στηρίζουν τον ευρωμονοδρόμο, την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτοί πρέπει να απολογηθούν.

ΚΕΔΕ και Δημοτικές Αρχές, δηλώνουν «ένθερμοι υποστηρικτές» και «υπέρμαχοι αυτής της διαδικασίας», γιατί θέλουν να ξεφορτωθούν εργαζόμενους με συγκροτημένα δικαιώματα και να ανοίξουν την παραπέρα διείσδυση επιχειρηματικών ομίλων σε  τομείς – φιλέτα των ΟΤΑ.

Κυβέρνηση, δήμαρχοι και περιφερειάρχες είναι συνυπεύθυνοι, γιατί εκμεταλλεύτηκαν βάναυσα τους συμβασιούχους, γιατί τους κρατούσαν όμηρους για πολλά χρόνια, άρπαζαν την ψήφο τους και τώρα μιλάνε για «νόμιμες διαδικασίες» και αξιοκρατία στις απολύσεις!! Απελευθέρωσαν επί της ουσίας τις απολύσεις και τώρα ανακυκλώνουν τους ανέργους με τα ευρωενωσιακής έμπνευσης προγράμματα σύγχρονης σκλαβιάς.

Οι εργαζόμενοι πρέπει επίσης να θυμηθούν και τα παραμύθια που τους αράδιαζαν οι άλλες συνδικαλιστικές δυνάμεις, που έσπερναν αυταπάτες ότι η εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 1999/70/ΕΚ θα τους οδηγήσει στη μονιμοποίηση!!!, που χαρακτήριζαν τους τότε συμβασιούχους σαν «ρουσφέτια των δημάρχων», που μιλούσαν για «πάγιες και διαρκείς ανάγκες» κλπ

Να βγουν συμπεράσματα… Οι απολύσεις και η ανεργία μας αφορούν όλους. Μας θέλουν άνεργους ή μισοεργαζόμενους, εργαζόμενους – σκλάβους ή 5μηνίτες για να πετύχουν την ανάπτυξη των κερδών του κεφαλαίου. Φτάνει πια. Η σταθερή δουλειά, η δουλειά με δικαιώματα δεν μπορεί να θεωρείται άπιαστο όνειρο.

Να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε:

• να καταργηθεί ο νόμος 4250/14

• να μην προχωρήσει ο επανέλεγχος των συμβάσεων

• να μην γίνει καμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα

• μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους-μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς     όρους και προϋποθέσεις

Όχι στις απολύσεις μέσου του λεγόμενου επανελέγχου των συμβάσεων των ΙΔΑΧ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ  ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΟΚΤΩΒΡΗ  ΩΡΑ 11 Π.Μ. ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ  ΤΗΣ  ΛΑΡΙΣΑΣ

ΚΑΙ ΤΗΝ 1Η ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ  ΣΤΗΝ  ΑΘΗΝΑ  12 Η ΩΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ  ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com