ΑΠΟΡΙΑ ΨΑΛΤΟΥ ΒΗΞ Vol 36

arkasΘα τα’ μαθες φαντάζομαι ακροατή μου. Ο Λοβέρδος και το υπουργείο του( ξέρετε αυτό της Παιδείας) απέστειλαν λέει στα σχολειά όλης της χώρας παρακαλώ, έγγραφο σύμφωνα με το οποίο προτρέπονται να διοργανώσουν εκδηλώσεις για την Ημέρα της Αποταμίευσης!!

Τώρα τι να πρωτοσχολιάσεις υποψιασμένε μου και συ από κοντά ανυποψίαστε?

Που τα παιδιά και ακόμη περισσότερο οι γονείς τους έχουν… άγνωστες λέξεις ή που οι καρεκλοκένταυροι των υπουργείων έχουν… χιούμορ, από κείνο το βλακ? (… απλά αποφεύγω τους αγγλοσαξονικούς  χαρακτήρες αρχισυντάκτα μου).

Για ποια αποταμίευση μιλάτε ορέ, που σε λίγο θα αποταμιεύουμε… μέρες για να μας φτάσει το μηνιάτικο?

Βρε λες η προτροπή να’χει να κάνει με την” αποταμίευση”  παππούδων και γιαγιάδων προς δόξαν  της πενιχρής έστω σύνταξης?

Η εγκύκλιος φέρει την κωδική ονομασία «SOS γριά», που λέει και ένας φίλος, υπέρμαχος της σοφής ρήσης «η αποταμίευση ήταν ανέκαθεν μια πολύ καλή κίνηση, ειδικά αν την έχουν κάνει άλλοι για σένα!».

Τι να πω? Άβυσσος η ψυχή του Λοβέρδου, συλλεκτική ή μήπως προς… αποταμίευση?

Στο « ταμιευτήριο του μέλλοντος» μια ακόμη εγκύκλιος – μνημείο δόξης λαμπρόν, δίπλα σε ουρές… συσσιτίων και κοινωνικών δομών που ( ευτυχώς?) ξεφυτρώνουν σα μανιτάρια στις πολιτισμένες κοινωνίες και τα κράτη- πρόνοιας  μιας κατά τα άλλα ενωμένης Ευρώπης!!

Υ.Γ 1 Πάντως μπράβο του Αντρέα που τα προλαβαίνει όλα! Διότι στην πρόσφατη ομιλία Σαμαρά στη Χαλκιδική προέκυψε μαθαίνω μέγα ζήτημα.

Ποιος την έχει πιο μακριά τη… Δημοκρατική Παράταξη! Όχι εύγε, που με τέτοια ακανθώδη θέματα να τους απασχολούν βρήκε χρόνο και για την Αποταμίευση( γιορτή καθιερωμένη επί Παπαδόπουλου αν δε λαθεύω!!).

Υ.Γ 2 Πάντως μεταξύ μας, αν ήξερα πως πριν χιλιάδες χρόνια θα κατεβαίναμε από τα δέντρα για να πάρουμε σήμερα… τα βουνά θα καθόμουνα « στ’αυγά μου» και ας ήταν και ισοζυγισμένα! Έτσι κύριε Καρασμάνη μου?

Η εκπομπή πάει για τσιγάρο, ευλογώντας τα γένια της. Ακούμε ΤΑ ΚΑΡΕΛΙΑ, με τη φωνή της Χάρις Αλεξίου, από το δίσκο ΔΙ’ΕΥΧΩΝ(στ. Λίνας Νικολακοπούλου και μουσική Νίκου Αντύπα).

Καλή μας ακρόαση…

Χικ FM

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ