Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

558Ακούστε, όλοι εσείς επίδοξοι αστέρες της ποπ: αν θέλετε τα τραγούδια σας να γίνουν μεγάλες επιτυχίες, διαβάστε το μυστικό όλων των μεγάλων ποπ επιτυχιών

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας ανέλυσαν 2.480 τραγούδια που έγιναν μεγάλες επιτυχίες μεταξύ του 1958 και του 2012 Οι ερευνητές συνέκριναν singlesπου για μεγάλο διάστημα είχαν καθηλωθεί στο # 1, και τραγούδια που απέτυχαν να αναρριχηθούν πάνω από # 90, σημειώνοντας τα είδη των οργάνων και τα φωνητικά που χρησιμοποιήθηκαν σε κάθε τραγούδι.

Τα περισσότερα από τα # 1 τραγούδια είχαν εφεδρικά φωνητικά – συμπεριλαμβανομένης της επιτυχίας του 1986, το “Kiss” του Prince και το “HeyPapi” του JayZ(2000). Τα τραγούδια που δεν κατάφεραν να αναρριχηθούν στη σκάλα της επιτυχίας συνήθως δεν είχαν.

Οι ερευνητές βρήκαν επίσης μια σχέση μεταξύ του αριθμού των οργάνων σε ένα τραγούδι και τις πιθανότητές του για επιτυχία.

“Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι τα τραγούδια που δεν έχουν συμβατικό αριθμό οργάνων έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν Νο 1 επιτυχίες,” ανέφερε ο Joseph Nunes, καθηγητής μάρκετινγκ στο Marshall School of Business”Ένα μέσο τραγούδι έχει τρία με πέντε όργανα, αλλά τα τραγούδια που διαθέτουν ένα εκπληκτικά μικρό ή μεγάλο αριθμό οργάνων-σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές-τείνουν να ξεχωρίζουν.”

Επιτυχίες που δεν τα πήγαν πολύ καλά στο γράφημα των επιστημόνων – όπως της Aretha Franklin το “Try a Little Tenderness” (1962) και των Talking Heads “Once in a Lifetime” (1986) – διαθέτουν συγκεκριμένους συνδυασμούς οργάνων:

ακουστική κιθάρα, ακουστικό πιάνο και δεν υπάρχουν χορδές

καθαρή κιθάρα και ακουστικό πιάνο

μπάσο, συνθεσάιζερ και καθόλου ηλεκτρικό πιάνο

The Huffington Post

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ