ΘΕΜΑ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ

σκανδαλιδηςΘέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ θέτει ο Κώστας Σκανδαλίδης, τονίζοντας ότι πρέπει να διεξαχθεί συνέδριο πριν από τις εκλογές, για να εκτιμηθεί η έως τώρα πορεία του Κινήματος.Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Vima fm, ο κ. Σκανδαλίδης τόνισε ότι «ο ηγέτης κρίνεται κάθε μέρα», προσθέτοντας ότι «κάποια στιγμή μπορεί να τεθεί ζήτημα ηγεσίας από τη βάση του Κινήματος. Η βάση, όμως, δεν μιλάει».

Τόνισε ότι πρέπει να διεξαχθεί συνέδριο πριν από τις εκλογές, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος «τα πολιτικά θέματα, να ειπωθούν οι απόψεις, να δημιουργηθούν πλειοψηφίες και μειοψηφίες ξανά στο ΠΑΣΟΚ και όχι κραυγές και κράχτες ή φωνασκίες και κλακαδόροι από τη μία ή από την άλλη πλευρά, σαν να είμαστε στο 1996 ή στο 2007, ενώ κοντεύουμε να φτάσουμε στο 2020 και καταστρέψαμε το ΠΑΣΟΚ με αυτή την πόλωση».
Αναφερόμενος στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, επέκρινε τους χειρισμούς του πρωθυπουργού, Α. Σαμαρά, σημειώνοντας ότι «η ονοματολογία και η συζήτηση γίνονται εν κρυπτώ και παραβύστω, ανάλογα με τις προθέσεις που έχει καθένας, με αποτέλεσμα να βγαίνουν βουλευτές στα παράθυρα και τις τηλεοράσεις, σαν να είναι καλλιστεία».
Τόνισε ότι δεν είναι καλό, ούτε για την πολιτική ούτε για τη χώρα, να τίθεται τέτοιο θέμα έξι μήνες νωρίτερα και πρόσθεσε ότι «ήταν λάθος που άνοιξε ο κ. Σαμαράς το θέμα των 180 βουλευτών.
Δεν έπρεπε να το ανοίξει, σημείωσε και συμπλήρωσε ότι «οδηγηθήκαμε εδώ τώρα. Θέλουμε τέσσερις μήνες γι’ αυτό, δεν φτάσαμε ακόμα. Θα έπρεπε να συζητάμε για το τι προϋπολογισμός θα έρθει, τα μέτρα για το χρηματοδοτικό κενό και από πού θα καλυφθούν».
Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, δεν το απέκλεισε, προσθέτοντας ωστόσο ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις συνεργασίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ