Π. ΣΑΡΧΩΣΗΣ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΒΑΘΥΤΑΤΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ

σαρχωσηςΜε αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, ο δήμαρχος Τυρνάβου Π. Σαρχώσης, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής:

Σήμερα, τα άτομα της τρίτης ηλικίας, βιώνουν τις χειρότερες μέρες.

Η σύνταξή τους δεν τους καλύπτει το μήνα και οι δομές φιλοξενίας για μοναχικούς ηλικιωμένους είναι ελάχιστες. Το πρόγραμμα ¨Βοήθεια στο σπίτι¨ είναι σημαντικό, αλλά χρειάζεται ενίσχυση. Η κοινωνική ασφάλιση είναι ανύπαρκτη.  Δεν υπάρχει σωστή Ιατρική, Φαρμακευτική και Νοσοκομειακή Περίθαλψη.

Οι ηλικιωμένοι, οι συνταξιούχοι και γενικά τα άτομα της τρίτης ηλικίας χρειάζονται σεβασμό στην προσωπικότητα και την αξιοπρέπειά τους. Δικαιούνται αξιοπρεπείς συντάξεις και σωστή ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη. Δικαιούνται να νιώθουν ασφάλεια που μόνο το Κράτος μπορεί να τους την παρέχει.

Για να μπορούν χωρίς άγχος να γιορτάζουν αυτήν την μέρα που τους είναι αφιερωμένη.

Η Ελληνική Κοινωνία και η Ελληνική Πολιτεία, έχουν βαθύτατη υποχρέωση απέναντι στους ανθρώπους αυτούς, όχι μόνο για τη συνεχιζόμενη προσφορά τους, αλλά και για λόγους ευαισθησίας απέναντι σε μια ομάδα πολιτών που καθίστανται εκ των πραγμάτων όλο και πιο αδύναμοι. Έχουμε, λοιπόν, όλοι την υποχρέωση να φροντίζουμε για την ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωσή τους

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ