ΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑ ΣΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΨΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ: ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ

68lΤα χέρια μας μπορούν να πουν πάρα πολλά για την υγεία μας, αλλά και τη σεξουαλικότητά μας. Την επόμενη φορά λοιπόν, που θα θέλετε να μάθετε περισσότερα για ένα πρόσωπο, θα ξέρετε πού να κοιτάξετε.

Μεγάλα χέρια, μεγάλο Ξέρετε τι

Οι άνδρες (αλλά και οι γυναίκες) έχουν συνδέσει το μέγεθος του πέους του άνδρα με το μέγεθος άλλων μερών του σώματός του. Οι συσχετισμοί αυτοί, είναι συνήθως αβάσιμοι, και χαρακτηριστικά όπως το ύψος και το μέγεθος του παπουτσιού, συνδέονται πολύ λιγότερο με το μέγεθος του πέους από ό, τι πιστεύουμε. Ωστόσο, το μήκος του δείκτη του δακτύλου ενός άντρα είναι στην πραγματικότητα μια αρκετά ακριβής ένδειξη του πόσο μεγάλη είναι η …κάτω συσκευασία.

Ο συγκεκριμένος συσχετισμός έχει παρατηρηθεί σε πολλές μελέτες, αλλά μία από τις πιο αξιοσημείωτες είναι αυτή που έγινε στο Gachon Gil Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στη Νότια Κορέα. Οι ερευνητές μέτρησαν το δείκτη και τα πέη 144 εθελοντών και διαπίστωσαν ότι αυτή η σύνδεση ήταν αρκετά ακριβής. Όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά μεταξύ του δείκτη και του παράμεσου ενός άνδρα, τόσο μεγαλύτερο πέος έχει. Αν και οι επιστήμονες εξακολουθούν μην είναι πολύ σίγουροι για το τι ακριβώς προκαλεί αυτή τη σχέση, πιστεύουν ότι μπορεί να κάποια σχέση με την προγεννητική έκθεση σε ορμόνες.

Αυτά είναι σέξι δάκτυλα

Η έκθεση στην τεστοστερόνη στη μήτρα δεν είναι μόνο συνδεδεμένη με το μεγαλύτερο πέος. Συνδέεται, επίσης, με ένα πιο ελκυστικό αρσενικό πρόσωπο. Μια μελέτη στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης στην Ελβετία, διαπίστωσε ότι η αναλογία μεταξύ του δείκτη και του παράμεσου είναι ένα καλό σημάδι για το πόσο αρρενωπά είναι τα χαρακτηριστικά του προσώπου του άνδρα, και επομένως πόσο ελκυστικός είναι ο άνδρας. «Αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά μεταξύ του δείκτη και του παράμεσου, τόσο πιο ελκυστικό είναι ένα πρόσωπο. Η αναλογία (2D:4D) αυτή συνδέεται επίσης με τη συχνότητα της φωνής, την οσμή του σώματος, και την ποιότητα του σπέρματος.

Σεξουαλικός προσανατολισμός

Τα δάχτυλα δίνουν στοιχεία και για τον σεξουαλικό προσανατολισμό ενός ατόμου, πράγμα που αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι μια επιλογή, αλλά μάλλον καθορίζεται πολύ πριν από τη γέννηση. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι, κατά μέσο όρο, οι ομοφυλόφιλοι άνδρες και γυναίκες είχαν μικρότερη διαφορά μεταξύ του δείκτη και του παράμεσου από τους στρέιτ άντρες και γυναίκες, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός μπορεί να επηρεαστεί εν μέρει από την προγεννητική τεστοστερόνη.

Κίνδυνος ασθένειας

Ενώ όλες οι αναλύσεις για τα δάκτυλα φαίνεται να ευνοούν τους άνδρες με μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ του δείκτη και του παράμεσου, υπάρχουν και καλά νέα για τους άνδρες των οποίων τα χέρια έχουν πιο ομοιόμορφο σχήμα: είναι πιο πιθανό να νικήσουν τον καρκίνο του προστάτη.

Ερευνητές στην Κορέα διαπίστωσαν ότι οι άνδρες με μικρότερο παράμεσο, και ως εκ τούτου μικρότερη διαφορά μεταξύ του μεγέθους του παράμεσου και του δείκτη, ανταποκρίνονται καλύτερα στα αντι-καρκινικά φάρμακα. Το Dutasteride, ένα φάρμακο για τον καρκίνο του προστάτη, λειτουργεί μπλοκάροντας τις επιδράσεις της τεστοστερόνης στον προστάτη. Άνδρες με χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης απαιτούν μικρότερο μπλοκάρισμα, και ως εκ τούτου είναι πιο πιθανό ότι το φάρμακο θα είναι πιο αποτελεσματικό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ