ΕΚΤΟ ΟΜΟΦΟΒΙΚΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΒΙΑΣ ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ

7SDΠολλαπλασιάζεται ανησυχητικά η ομοφοβική βία στην ελληνική κοινωνία, όπως αποδεικνύει το θλιβερό γεγονός των έξι επιθέσεων που εκδηλώθηκαν τους τελευταίους μήνες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Πιο πρόσφατο κρούσμα ωμής βίας είναι αυτό σε βάρος 17χρονης, η οποία -όπως δημοσιοποίησε η ίδια στο Facebook-, καθόταν απλώς αγκαλιά με το κορίτσι της στον σταθμό του Θησείου, όταν άγνωστος άντρας απαίτησε να φύγει κι επειδή εκείνη αρνήθηκε, άρχισε να τη βρίζει και να τη χτυπά.

«Λυπάμαι ειλικρινά που πήρα μέρος σε ένα ομοφοβικό ρατσιστικό κρούσμα. Λυπάμαι ειλικρινά που υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι.Λυπάμαι ειλικρινά για την Ελλάδα που ζω» έγραψε η ίδια δημοσιοποιώντας και φωτογραφίες με τραύματά της από την απρόκλητη, χυδαία επίθεση.

Το θλιβερό κρούσμα ήταν το έκτο μέσα στους προηγούμενους τρεις μήνες. Τον Αύγουστο καταγγέλθηκαν δύο απρόκλητα περιστατικά βίας και ομοφοβίας, το ένα απέναντι σε δύο άντρες στο Παγκράτι και το άλλο σε βάρος νεαρού gay στη Θεσσαλονίκη.

Τον Ιούλιο, άγρια επίθεση εκδηλώθηκε σε βάρος τρανσέξουαλ στη Θεσσαλονίκη, ενώ δύο νεαροί στην Ακρόπολη προπηλακίστηκαν από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και ζευγάρι νεαρών στο σταθμό στο Γκάζι δέχτηκε επίθεση άγνωστων ανδρών.

thetoc.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ