Ο ΟΑΕΔ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΕΞΩΣΗ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΕΚΛ

Ανακοίνωση της διοίκησης του Κέντρου μετά από τη συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο του οργανισμού Π. Καρέλλα 

εκλΗ συγκυβέρνηση του κεφαλαίου, που τσακίζει τις ζωές των εργαζομένων για χάρη των κερδών της πλουτοκρατίας, τώρα επιχειρεί να τσακίσει και το συνδικαλιστικό κίνημα, με νέο αντισυνδικαλιστικό νόμο, με την περικοπή των λειτουργικών δαπανών που πρέπει να αποδίδει στα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες από τις κρατήσεις που κάνει ο ΟΑΕΔ κάθε μήνα από τους εργαζόμενους,

ακόμα και με την έξωση συνδικαλιστικών οργανώσεων από τα κτίρια των Εργατικών Κέντρων, με βάση την αντεργατική νομοθεσία που ψήφισε τα τελευταία χρόνια!!!

Αυτό αποκαλύφθηκε από τον αντιπρόεδρο του ΟΑΕΔ κ. Καρέλα, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, όταν η αντιπροσωπεία της διοίκησης του ΕΚΝΛ του έθεσε 2 υπομνήματα, που αφορούσαν:

Α) Την λήψη μέτρων στήριξης των ανέργων και περιορισμού της ανεργίας

Β) Την επισκευή του κτιρίου του ΕΚΝΛ, την κατασκευή νέου, την απρόσκοπτη καταβολή των λειτουργικών εξόδων του ΕΚΝΛ και όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων από τις εισφορές που παρακρατά ο ΟΑΕΔ για το σκοπό αυτό από τους εργαζόμενους, την άμεση επαναφορά των διαθέσιμων καθηγητών στη δουλειά και την πρόσληψη νέων μόνιμων καθηγητών στις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ, την επανασύσταση του ΟΕΚ και την κατασκευή νέων εργατικών κατοικιών στη Λάρισα.

Προσπερνώντας σε μηδέν χρόνο, όλα αυτά τα δίκαια αιτήματα του ΕΚΝΛ, ο αντιπρόεδρος του ΟΑΕΔ, δήλωσε με λίγα λόγια, ότι δεν μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις σε όλη την επιφάνεια του κτιρίου (π.χ. να αλλαχτεί η επικίνδυνη πρόσοψή του, να φτιαχτεί η στέγη που μπάζει νερά, να βαφεί το κτίριο), γιατί με την αντεργατική νομοθεσία που ψήφισαν αποφάσισαν ότι το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, με βάση τα ψηφίσαντα μέλη των σωματείων του, δικαιούται γραφεία 430 τ.μ από τα 850 τ.μ, που είναι το κτίριο, που φτιάχτηκε γι’ αυτό το σκοπό το 1964. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποβληθούν τα 40 περίπου σωματεία που στεγάζονται σ’ αυτό, για να στεγαστούν κάποιες δημόσιες υπηρεσίες!!!  Η αθλιότητα τους σε όλο το μεγαλείο.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, τους προειδοποιεί:  Να μην διανοηθούν να επιχειρήσουν κάτι τέτοιο. Θα μας βρουν απέναντι τους. Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας θα παραμείνει το σπίτι των σωματείων και των εργαζομένων.  Η πρώτη αγωνιστική απάντηση να δοθεί και στη νέα αντεργατική πρόκληση με την μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΕΚΝΛ το Σάββατο 4 Οκτώβρη, στις 11 το πρωί στην Κ. Πλατεία. Να βροντοφωνάξουμε:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ