ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΤΗΝ ΠΕΔ ΤΟΝ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Ανακοίνωση των δημοτικών συμβούλων της Νέας Λάρισας και μελών της γενικής συνέλευσης της ΠΕΔ Θεσσαλίας Ντ, Διαμλαντου και Μ. Ξηρομερίτη

diajhΣε μία περίοδο που οι τοπικές κοινωνίες των Δήμων μας, βιώνουν το αίσθημα της απόγνωσης της σκληρής καθημερινότητας και της αβεβαιότητας για το μέλλον, οφείλουμε να προσπεράσουμε παλιές πολιτικές πρακτικές.

Πρακτικές που, η κατάκτηση μίας θεσμικής θέσης αποτελούσε «κομματικό λάφυρο» και, άλλοθι κεντρικών πολιτικών.

Η ίδια η κοινωνία έχει προσπεράσει τις κομματικές οριογραμμές στην Αυτοδιοίκηση. Και αναζητά σ’ αυτήν, μία εστία ελπίδας και ανακούφισης.

Οι εκλογές της ΠΕΔΘ καθίστανται ιδιαίτερα σημαντικές στη χρονική στιγμή που γίνονται.

Το πολιτικό στοίχημα σ’ αυτές τις εκλογές είναι, η νέα ΠΕΔΘ να είναι φορέας ενότητας των τοπικών κοινωνιών και, αμβλύνοντας τις τοπικιστικές αντιθέσεις, να είναι πρωταγωνιστής και, εγγυητής:

Συναντίληψης  μίας άλλης προοπτικής για την ΤΑ με ριζοσπαστικές θεσμικές αλλαγές

Συνεργασίας διαδημοτικής σε προγράμματα αειφόρου Ανάπτυξης και κοινωνικής προστασίας των 25 Δήμων της Θεσσαλίας,

Συν-δημιουργίας  μίας άλλης ατζέντας καθημερινότητας για τους δημότες,

Διεκδίκησης όλων των μεγάλων επιλογών έργων και δράσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και,

Αντίστασης σε κάθε κεντρική πολιτική που αφυδατώνει τους δημότες και τον παραγωγικό ιστό.

Για να συμβεί αυτό πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις.

Μέσα από λογική άθροισης διαπαραταξιακών δυνάμεων και όχι μέσα από μονοκομματική παρουσία.

Η επαναφορά,  στον κεντροβαρή πρωταγωνιστικό ρόλο της Λάρισας όχι  απλά ως χωρική παράμετρος, είναι η ικανή και αναγκαία συνθήκη διασφάλισης της συνοχής πολιτικών και επικοινωνίας μεταξύ όλων των Θεσσαλικών Δήμων, μέσα από μία συνθετική Αυτοδιοικητική αντίληψη και όχι ανταγωνιστική με δημαγωγικές τοπικιστικές κορώνες.  Είναι η ικανή και αναγκαία συνθήκη διασφάλισης της πραγματοποίησης ενός άλματος μπρος τα εμπρός. Με σεβασμό πάντα, στις ιδιαίτερες προτεραιότητες κάθε Δήμου αλλά, και τεχνοκρατική συνεργασία, εξεύρεση πόρων και βοήθεια, ιδιαίτερα προς τους μικρούς Δήμους.

Στην κατεύθυνση αυτή, με βάση τις παραπάνω πολιτικές θέσεις και, με βάση τις αρχές μας που αναδείξαμε ως αδέσμευτη Αυτοδιοικητική κίνηση, συμπαρατασσόμαστε στην ευρεία συνεργασία για τους δημότες και τους Δήμους μας, στηρίζοντας για Πρόεδρο της νέας ΠΕΔΘ το Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη, συμμετέχοντας ενεργά μέσα από το ψηφοδέλτιο της Συνεργασίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ