ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΤΙΜΟΘΕΟ ΔΕΧΘΗΚΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Θα προωθηθούν δράσεις για την στήριξη των αδυνάτων μέσα από το ΣΕΣ 2014-2020

despothsΤον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεο  δέχθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στην έδρα της Περιφέρειας, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης. Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και δράσεις της αιρετής Περιφέρειας στα θέματα του πολιτισμού και της ανάδειξης των Ιερών Μονών με αξιόλογα αρχιτεκτονικά στοιχεία, που αποτελούν δείγματα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Με τον Σεβασμιότατο συζητήσαμε θέματα που άπτονται της συνεργασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, τα οποία εστιάζονται αφενός στην αξιοποίηση πόρων από τα ευρωπαϊκά προγράμματα, δηλαδή το τρέχον ΕΣΠΑ και το νέο ΣΕΣ 2014-2020, και αφετέρου σε κοινές δράσεις στην κατεύθυνση της στήριξης των συνανθρώπων μας.

Εξάλλου, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, θεμελιώδης πυλώνας της πολιτικής μας για τα επόμενα πέντε χρόνια είναι δράσεις στήριξης των αδυνάτων και των πολιτών σε ανάγκη, μέσα από το Κοινωνικό Ταμείο που διεκδικήσαμε και πρόκειται να διαχειριζόμαστε στο νέο ΣΕΣ. Είμαστε αποφασισμένοι να αξιοποιήσουμε στο έπακρο και με ορθολογικό τρόπο τα κονδύλια αυτά, πάντα σε συνεργασία με τους κοινωνικούς φορείς, όπως και με την Εκκλησία, προκειμένου να υλοποιήσουμε έργα και δράσεις προς όφελος των συμπολιτών μας».

Ο Μητροπολίτης κ.κ. Τιμόθεος από την πλευρά του ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για την συνεργασία και του χάρισε μια εικόνα της Παναγίας, ευχόμενος καλή επιτυχία στο έργο της Περιφέρειας.

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com