ΕΚΛ: ΜΠΡΑΒΟΣ ΕΚΔΙΩΞΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΣΤΗ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΛΥΜΠΟΣ

ολυμποςΑνακοίνωση – καταγγελία για τη στάση συγκεκριμένου ατόμου ο οποίος εκδίωξε συνδικαλιστή στη γαλακτοβιομηχανία “Ολυμπος” εξέδωσε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Στην ανακοίνωση αυτή αναφέρονται τα εξής:

“Μπροστά στους μπράβους των εργοδοτών της γαλακτοβιομηχανίας ΟΛΥΜΠΟΣ  βρέθηκε ο πρόεδρος του συνδικάτου γάλακτος και γραμματέας του Ε.Κ.Ν.Λ  συνάδελφος Πάρις Λιόλιος όταν πήγε στο χώρο όπου οι εργαζόμενοι κάνουν διάλειμμα, για να μοιράσει την πρόσκληση  για τη γενική συνέλευση του συνδικάτου και το κάλεσμα του εργ. κέντρου για το συλλαλητήριο τις 4/10/2014.

Συγκεκριμένα  ο μπράβος με το επίθετο … ο οποίος  είναι άγνωστο με ποια εργασιακή σχέση βρίσκεται στον ΟΛΥΜΠΟ αφού ούτε κάρτα εργασίας έχει, ούτε στις καταστάσεις που κατατίθενται στην επιθεώρηση εργασίας και στο Ι.Κ.Α. είναι καταχωρημένος, μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία του  άρχισε να τον απειλεί και να του ζητά  να βγει έξω από το εργοστάσιο γιατί  απαγορεύεται  στο εργοστάσιο   μοιράζονται ανακοινώσεις! μετά τις απειλές πήγε στο χώρο όπου ήταν οι ανακοινώσεις του σωματείου και τις εξαφάνισε!

Να σημειωθεί   ότι ο … εμφανίστηκε  στον ΟΛΥΜΠΟ λίγο μετά την απεργία του 2012 όπου οι εργοδότες με το έτσι θέλω μείωσαν τους μισθούς των εργαζομένων έως και 50% , περιφέρεται στους χώρους εργασίας με στολή παραλλαγής και χρυσαυγίτικο στιλ απειλεί τους εργαζόμενους αφού απολύει χωρίς λόγω όποιον δεν …του αρέσει η φάτσα του!

Θα πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσουν οι εν λόγω εργοδότες  και οι πληρωμένοι μπράβοι τους ότι η  ενημέρωση των εργαζομένων από τα σωματεία τους και η συμμετοχή τους στις δραστηριότητες τους έχει κατακτηθεί με αγώνες που έχουν κατοχυρωθεί και συνταγματικά και δεν θα τις σταματήσει κανείς ! Και επί πλέον πρέπει να καταλάβουν  ότι ο ΟΛΥΜΠΟΣ είναι εργοστάσιο που επεξεργάζεται γάλα και δεν είναι στρατόπεδο συγκέντρωσης!

Το συνδικάτο γάλακτος τροφίμων και ποτών ν. Λάρισας καλεί τους εργαζομένους,  της γαλακτοβιομηχανίας  ΟΛΥΜΠΟΣ να  οργανωθούν στο συνδικάτο τους και να παλέψουν όχι μόνο για  να μη ζουν με τα ψίχουλα των 400ων και 600ων ευρώ  που τους πετά η εργοδοσία την ώρα που αυτοί συγκεντρώνουν αμύθητα πλούτη, αλλά και να εξαλείψουν τα φαινόμενα τρομοκρατίας , για να εργάζονται με αξιοπρέπεια  όπως αρμόζει σε κάθε εργαζόμενο που βγάζει τίμια το ψωμί του!

Το συνδικάτο τους καλεί επίσης να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου το Σάββατο 4/10/2014 ώρα 11το πρωί στην κεντρική πλατεία της Λάρισας καθώς και στη γενική συνέλευση την Πέμπτη 9/10/2014 ώρα 7 μ.μ. στο εργατικό κέντρο”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ