ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

fro2Με μεγάλη επιτυχία, σε ένα γεμάτο Εμμανουήλειο έγινε η συνάντηση, για την έναρξη των μαθημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στον Δήμο Τυρνάβου. Η ανταπόκριση όλων στο κάλεσμα ήταν πρωτόγνωρη.

Παρόντες ήταν μαθητές, γονείς, και εκπαιδευτικοί ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Π. Σαρχώσης και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Ηταν μια εκδήλωση γνωριμίας ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους.  Κυρίως για να γνωρίσουν οι Γονείς –Κηδεμόνες σε ποιους εμπιστεύονται τα παιδιά τους.

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος, σημείωσε ότι υλοποιείται ήδη η προεκλογική του δέσμευση για την λειτουργία κοινωνικού φροντιστηρίου,  ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν για την υλοποίησή του και δεσμεύτηκε να το στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις.

Με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Παιδείας στη Θεσσαλία ο δήμαρχος τόνισε ότι θα ήθελε να είναι παρών, σ αυτή την εκδήλωση, ο κ. Λοβέρδος και όχι να περιοδεύει εν κρυπτώ, και μακριά από τους πολίτες, μόνο και μόνο για την προβολή του στα ΜΜΕ.

Στην ομιλία του ο κ. Παπαδόπουλος,  μεταξύ άλλων είπε: “Οι εκπαιδευτικοί του δημόσιου σχολείου είναι πάντα κοντά στην κοινωνία, την νοιάζονται και την ενημερώνουν για όλα όσα ισχύουν στον χώρο της εκπαίδευσης. Αγωνίζονται να υπάρχουν οι καλύτερες κρατικές δομές για τους μαθητές και ζήτησε από τους κηδεμόνες να ενημερώνονται από τα  σχολεία, να ανταποκρίνονται στα καλέσματα των διευθυντών, να συμμετέχουν στις δράσεις των σχολείων και των εκπαιδευτικών.  Έτσι θα έχουμε καλά αποτελέσματα για όλους!”

Οι εκπαιδευτικοί Μαρία Τσούκα, Ολγα Τσιανάκα και Βασιλική Γκόση περιέγραψαν την διαδικασία, ανέλυσαν τα οφέλη και ζήτησαν την συνέπεια και δέσμευση όλων, για την επιτυχία του προγράμματος στην πρόοδο των μαθητών και την ανακούφιση των οικογενειών τους.

Τόνισαν ότι, πρώτα είναι το σχολείο. Εκεί οι μαθητές παίρνουν τον όγκο της γνώσης. Το πρόγραμμα μας είναι αρωγός και εξειδικευμένο.

Η κ Γκόση δεσμεύτηκε να υλοποιήσει 3 συμβουλευτικές συναντήσεις με τους μαθητές.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ